arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Chokolademousse
200 g svesker
100 g vand
200 g vegansk chokolade 70%
20 g olie
200 g aquafaba (kikærtevand)
40 g sukker
Korn fra ½ stang vanilje

Kirsebærsauce
450 g kirsebær
375 g sukker
1 dl god portvin
Skal og saft fra ½ appelsin
Lidt citonsaft
1 lille kanelstang
Amaretto
Et nip salt
Maizena

Sådan gør du:

Chokolademousse
Chokolade og olie lægges i en skål, der placeres over en gryde simrende vand, indtil chokoladen er smeltet. Vand, svesker, vanilje og sukker koges kort op og køres helt glat på en foodprocessor. Hæld smeltet chokolade i sveskepuréen og kør helt glat.

Aquafaba piskes til stiv 'marengs', hvorefter den vendes i chokolademassen lidt efter lidt. Fordel massen i serveringsskåle og sæt på køl i minimum 30 minutter.

Kirsebærsauce
Alt undtagen amaretto og maizena koges op ved svag varme. Smag til med amaretto. Lad det småsimre i 10-15 minutter, hvorefter det jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand og afkøles. Server chokolademoussen med en skefuld kirsebærsauce ovenpå.