arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

½ lille hokkaidogræskar
1 lille knoldselleri
1 fed hvidløg
Grønsagsfond
2 spsk. hasselnøddeolie
1 spsk. koldpresset rapsolie
Salt, peber og lidt æblecidereddike
½ tsk. citronskal
3 spsk. hakket persille
4 spsk. hasselnødder
1 spsk. syltede tyttebær

Sådan gør du:

Græskaret vaskes grundigt, flækkes, udkernes og skæres i mindre stykker, der lægges i en lille ovnfast skål med låg med. Hæld lidt fond ved og bag ved 170° i 30-40 minutter. Imens vaskes og skrælles knoldselleri, før det skæres i store tern, der koges møre i grønsagsfond med et fed hvidløg. Hasselnødderne ristes i ovnen 10-15 minutter indtil den brune hinde let kan gnides af, hvorefter de hakkes groft. Det bagte græskar og det kogte knoldselleri moses groft sammen og smages til med salt, peber, olie, æblecidereddike, citronskal og lidt persille.

Kompotten anrettes i en lille serveringsskål og drysses med hakkede nødder, persille og til sidst tyttebær.