arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge

4 stk. Meyers teboller (find dem i Meyers Bageri eller bag dem selv)

4 spsk karljohan-mayo (du kan købe vores udgave i udvalgte SuperBrugsen i Meyers Deli eller du kan lave den selv

4 spsk persillepesto (du kan købe vores udgave i udvalgte SuperBrugsen i Meyers Deli eller du kan lave den selv

4 drueagurker
2 squash
1 bdt. økologisk kruspersille
1 rødløg
1 hovedsalat
4 flækærtebøffer

Flækærtebøf
6 fed hvidløg
1 løg
4 små grønne chili
1 dl perlebyg
1,5 dl flækærter
0,75 dl loppefrøskaller
½ bakke renset champignon
3 tsk. spidskommen
1,5 tsk. salt
1 tsk. peber
2-3 spsk. olie
Pankomel eller rasp samt et æg til panering

Sådan gør du:

Flækærtebøffer
Kog perlebyg og flækærter møre efter posernes anvisninger og si vandet fra.
Sautér champignon på en tør pande i nogle minutter. Tilsæt olie, finthakket hvidløg, løg og chili og steg til det bliver let gyldent.

Blend samtlige ingredienser til flækærtebøffen på en køkkenmaskine eller en blender og form til 4 lige store bøffer. Vend dem i et sammenpisket æg og pankomel så det dækker bøffen fuldstændig. Steg flækærtebøfferne på begge sider i lidt olie og smør til de får farve og bliver gennemvarme.

Imens flækærtebøfferne steger færdig, tilberedes squash i passende aflange skiver på en anden pande (evt. en grillpande) indtil de er møre, men stadig har bid og struktur. Smag til med salt og peber. Så snart både flækærtebøffer og squash er parat, flækkes tebollerne og ristes på alle sider (enten i en brødrister, eller endnu bedre, på en varm pande med lidt smør).

Servering:
På den varme underbolle fordeles en skefuld karljohan-mayo, et par blade sprød hovedsalat, den panerede flækærtebøf, ringe af rødløg, grillet squash, drueagurker i skiver og hakket kruspersille. Smør en generøs skefuld persillepesto på overbollen og afslut burgeren.