Tilbage til opskrifter

Rødbede falafel med hummus, hvidløgs dressing, fladbrød og sprøde grøntsager

  • Falafel-dinner

Farverige falafler med rødbede fanger øjet med det samme og de smager fantastisk sammen med hjemmelavet hummus og hvidløgsdressing i kombination med et lunt hjemmebagt fladbrød. De sprøde grøntsager tilføjer den sidste friskhed, hvilket fuldender den sunde og lækre hverdagsret, som også sagtens kan serveres til festlige anledninger.

Sådan gør du

Rødbede falafel

Skræl rødbeden og riv den på den fine side af et rivejern og kom den op i en foodprocessor.

Kom alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend det til en ensartet grov masse.

Tilsæt evt. et par spiseske vand så massen bliver lidt nemmere at forme.

Hvis du har tid så lad massen trække 20-30 minutter på køl så den bliver nemmere at arbejde med.

Form massen til falafler på størrelse med store valnødder.

Fritér falaflerne til de er sprøde og gylden hele vejen rundt.

Fladbrød

Tænd ovnen på 250 grader

Kom alle ingredienserne op i en røreskål til en røremaskine.

Kør dejen i 3 minutter ved mellem-høj hastighed.

Drys mel på bordet og vend dejen ud på bordet. Dejen må gerne være klistret.

Drys dejen med lidt mel på toppen af dejen og hak den ud til nogle mindre stykker.

Form tyndefladbrød af dejen. Brug hænderne eller en kagerulle.

Læg fladbrødene over på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem til side indtil vi skal bage dem senere. Du kan evt. pensle brødene med lidt olivenolie og drysse med nogle tørrede krydderier hvis du ønsker.

Bag brødene i ovnen 10-15 minutter lige før servering.

Hvidløgsdressing

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern og pres saften fra citronen. Kom begge dele op i en skål

Vej alle de andre ingredienser op i den samme skål og pisk det rigtig grundigt sammen.

Smag til med salt og peber og sæt skålen i køleskabet indtil servering.

Hummus

Kog kikærtene i en gryde med vand til de er helt mosede. Det tager cirka 2 timer.

Kom derefter alle af ingredienserne i en foodprocessor og blend til det sammen til en ensartet creme.

Tilsæt evt. en smule vand, hvis du synes at den mangler lidt væske.

Kom hummus’en i skål og smag den grundigt til med salt og peber

Sprøde grøntsager

Snit spidskålen i fine tynde strimler og kom det op i en skål.

Pluk koriander og persille i blade og kom dem op i skålen med spidskål.

Riv skallen af citronen og pres også saften ned i skålen med spidskål og krydderurterne. Vend det hele sammen med en smule olivenolie og sæt det til side indtil servering.

Skær tomaterne og agurkerne i tern og kom dem i en anden skål og krydr med salt og peber.

Ingredienser

Rødbede falafel

1 fed hvidløg
300 g kikærter udblødt i vand i 24 timer
2 spsk kikærtemel
2 håndfulde persilleblade
2 tsk stødt spidskommen
skallen fra 1/2 citron
friskkværnet peber
1 tsk fint salt
1 lille rødbede

Fladbrøds dej

400 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 spsk sukker
1 spsk salt
230 g græsk yoghurt
100 g vand

Hvidløgs dressing

1 citron
2 fed hvidløg
100 g drænet yoghurt (græsk)
200 g creme fraiche 38%
100 g mayonaise
1 tsk fint salt
friskkværnet peber

Hummus

200 g udblødte kikærter
2 spsk tahin
1 fed hvidløg
1 citron - saften herfra
1 tsk stødt spidskommen
1 knivspids cayennepeber
1 dl olivenolie

Sprøde grøntsager

1 spidskål
1 bundt koriander
1 bundt persille
1 citron
2 store tomater
1 agurk