arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark
  • Belle de Boskoop

    Belle de Boskoop træet er stort og bredkronet og temmelig vandret voksende. Blomsterne er meget store, lysrosa, med brede kronblade og særdeles smukke. Selve æblet er stort, højtbygget og for det meste skævt og kantet. Grundfarven er matgrøn, men veludviklede frugter bliver efterhånden gyldengule i grundfarven. Kødet er fast, lidt groft, hvidgrønt, senere med et nærmest laksefarvet skær. Smagen er syrlig-sødmefuld og meget aromatisk.

    Anvendelse

    Belle de Boskoop er et fremragende madæble. I perfekt træmoden tilstand er det et uhyre velsmagende bordæble, men høstes det for tidligt, er det uegnet til spisebrug. Vi høster i oktober så du kan bruge det til: Bagte æbler og alt slags æblebagværk, i kompotter, til grød, i salater og i det salte køkken, hvor det er godt at stege og vidunderligt i en mos med jordskokker, selleri eller anden hvid rodfrugt.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Cox orange

    Cox Orange beskrives af Alfred Petersen som en meget ”kælen” sort, der her i landet er tæt ved sin nordlige dyrkningsgrænse. Den er med andre ord særligt velegnet til dyrkning på Lilleø og de andre øer i Smålandshavet. Æblerne er regelmæssige, små og runde. Farven er gulgrøn med en rødorange kind på velmodne frugter. Smagen er sødmefuld og særdeles parfumeret. Cox Orange er et saftigt æble og er fast i kødet.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Cox Orange er - efter vores mening - et af vore allerdejligste spiseæbler. Af de forskellige sorter regnes Cortesgaard for særligt velsmagende. Desuden er æblet et fortrinligt madæble, der kan anvendes overalt i det salte køkken, til most, grød, kompot, bagværk og stort set alle desserter.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Discovery

    Discovery æblet er middelstort, buttet og rundt. Farven er pink gående mod postkasserød og dækker det meste af æblet. Det er saftspændt, sødmefuldt, ganske parfumeret og i det hele taget yderst velsmagende. Discovery er et af vore bedste spiseæbler og en af de tidligste sorter. Vi plukker det ad flere omgange fra slutningen af august til slutningen af september.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Æblet er et glimrende spise- og mostæble. Det er dejligt i salater, til desserter og i det salte køkken. Desuden er det storartet i fromager, sorbet, is, men uegnet til stegning eller grød, kompot, o. lign.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Elstar

    Elstar er resultat af en krydsning mellem Golden Delicious og Ingrid Marie. Det stammer fra Holland hvor det blev undfanget i 1955. Det er i dag et af de meste populære af de moderne sorter. Æblet er middelstort, rundt og regelmæssigt. Det er gult med en klar rød dækfarve. Kødet er fast, sprødt, med en fin syrlig-sød smag og en god aroma.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Vi høster Elstar fra begyndelsen af oktober og frem og sælger æblerne umiddelbart efter. Elstar holder sig imidlertid meget fint ved korrekt opbevaring. Elstar er et populært mostæble, og har fortrinlige kvaliteter i køkkenet, hvor det kan bruges til stort set alt.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Gråsten

    På Lilleø har vi den helt oprindelige modersort, kaldet Gul Gråsten. Desuden dyrker vi Taarneborg Gråsten og den smukke nyere klon, Rød Gråsten. Helt generelt er frugten middelstor og noget varierende i størrelse og form. Grundfarven hos de to førstnævnte er gul gående mod guldgul med orangerøde flammer på solsiden. Rød Gråsten er mere ensartet rødt. Kødet er gyldent undertiden laksefarvet. Det er delikat sprødt, meget saftigt og særdeles velduftende. Smagen er frisk, læskende med en fint krydret aroma.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Gråsten er både et glimrende spise- og madæble. Det er dejligt at bage som helt æble og glimrende til tørring, most, grød og de allerfleste desserter. I det salte køkken kan det med fordel bruges i salater o. lign på grund af den tynde skræl og den fint krydrede friske smag. Alt imens det har substans nok til at indgå i varme tilberedninger.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Ingridmarie

    Ingridmarie er et usædvanligt velformet rundt, buttet æble. Farven kan blive næsten sortrød på solsiden. Kødet er hvidgult med et svagt grønligt skær samt skørt og saftigt. Smagen er forfriskende syrlig og sødmefuld og æblet er karakteristisk parfumeret. Vi plukker de fleste frugter sidst i oktober, men plukker fra træerne over en længere periode. De vinder i smag ved eftermodning.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Ingridmarie er et glimrende madæble. Det holder formen godt under bagning. I is, fromage og sorbet giver æblet, udover den fine aroma, en meget smuk farve fra sig. Det egner sig også fint til de fleste tilberedninger i det salte køkken. Ingridmarie er et dejligt æble til kompot og pande – eller ovnstegt sammen med vildt.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Jonagold

    Jonagold stammer fra Geneva, New York, I USA. Jonagold er frugten af en yderst vellykket krydsning fra 1968 mellem Golden Delicious og Jonathan. Jonagold er et smukt kegleformet, fast, saftigt, sprødt æble med en intens syrlig-sødmefuld og fint krydret smag. Farven er rød-orange med en stribet solside. Jonagored er - som navnet antyder - mere dækkende rød.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Jonagold er et attraktivt spiseæble med international appel, men det er også helt generelt velegnet til madlavning, særligt i det søde køkken.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Pigeon

    Pigeon-æblet har været anbefalet til dyrkning her i landet siden 1888 og sunde træer plantet i den sydlige del af Danmark i områder, som er gunstige for æbledyrkning, kan fint opnå en alder af 100 år. Æblerne er kegleformede, noget uens i størrelsen, og de er som regel ganske små med en højde på 5,5-6 cm. Frugtkødet er hvidt eller rosenrødt. Smagen er karakteristisk syrlig-sødmefuld med en delikat bitterhed og fine mandelagtige aromaer.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Ildrød pigeon er et fremragende spiseæble og giver en storslået kompot og den fint parfumerede smag er vidunderlig i most og sirup. Æblerne er nogle af de bedste vi har til henkogning. I det salte køkken kan de steges hele til vinterens retter, eller indgå i salater og andre kolde tilberedninger, som de beriger med deres særegne karakter, sprødheden og den smukke farve.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt

  • Summerred

    Summerred er opstået i British Colombia i 1961 ved fri bestøvning fra McIntosh og Golden Delicious. Det er et tidligt, middelstort, ovalt, fast og saftigt æble. Farven er mørkerød. Smagen er behagelig og harmonisk, med fint afstemte syrlige og sødmefulde toner. Summerred er et dejligt spiseæble. Vi plukker Summerred fra begyndelsen af september, ad flere omgange, og sælger det umiddelbart efter.

    Anvendelse

    Køkkenbrug:

    Summerred er ikke noget udpræget madæble, idet det er tilbøjelig til at koge ud, alt imens det indeholder for lidt tørstof til at give en god grød, kompot mv. Det er dog fint i både søde og salte salater, som det beriger med sin delikate konsistens og smukke farve.

    Ingredienser

    Fås hos

    Meyers Deli - sæsonafhængigt