arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Pinsefrokost 7. jun. - 10. jun.

Relaterede produkter

  • Tilvalg - Rabarbercrumble

    Crumble af hibiscusmarinerede rabarber og havreknas med citroncreme Skal opvarmes. Allergener: Mælk, Gluten Allergener: Gluten, mælk

    DKK35

  • Hjemmelavede snacknødder, stort glas

    Hjemmelavede snacknødder med havsalt og krydderier

    Prisen er for et glas med 250 gr. Passer cirka til ti personer

    DKK75

  • Sødt til kaffen

    3 Små kager fra Meyers Konditori
    Prisen er pr. kuvert

    DKK35

  • Natmad - Byg-selv hotdogs

    Byg-selv hotdogs i hjemmelavede pølsebrød med kardemomme, grillede kålpølser, grøv sennep, æbleketchup,, agurkesalat, urtesalat og hjemmelavede ristede løg

    Passer til fem personer

    DKK475

  • Natmad - Kartoffel-porresuppe

    Kartoffel-porresuppe med cremet yoghurt, friske urter og ølandshvedebrød

    Passer til cirka fem kuverter

    DKK325

  • Meyers koldpressede æblemost i karton

    Meyers æblemost fremstilles ved koldpresning og filtreres ikke. Metoden giver et mindre udbytte, til gengæld bevares æblernes aroma, friskhed, vitaminer og mineraler bedst muligt. Æblerne stammer fra plantager på Lilleø og naboøen Askø. Af hensyn til holdbarheden pasteuriseres mosten skånsomt før aftapning. Indhold: Koldpresset most af æbler fra Lilleø og Askø. 1,5 kg æbler giver ca. 1 liter most. Pasteuriseret, ikke tilsat sukker. 1 liter.

    DKK30

  • Meyers Bobler

    Fra de smukke vinmarker i Mosel dalen i det sydvestlige Tyskland er der stolte traditioner med kongedruen Riesling. De stejle skråninger ned mod floden og den skiferholdige jordbund skaber vine med et saftigt frugtbid, fine citrus noter og en elegant, vedholdende mineralitet. Druerne håndhøster og al vinifikation foregår efter den traditionelle metode og ved håndkraft i de dybe kældre, hvor vinen får sine bobler i løbet af de 12 mdr. den eftergærer på flasken. 12,5% alkohol

    DKK130

  • Meyers Hvidvin

    Riesling Mosel
    Meyers Hvidvin er økologisk og kommer fra de stejle skråninger i Lorenzhof ved Ruwer, en biflod til Mosel floden i det sydvestlige Tyskland. Vinen er lavet på den i Tyskland mest udbredte drue Riesling, som karakteriseret ved en rig syre og en elegant struktur. I dette tilfælde har vinen en meget mild restsødme, for at balancere det friske og give vinen mere dybde. 11 % alkohol.

    DKK95

  • Meyers Rødvin

    Biodynamisk AOC Côtes du Rhône
    Denne rødvin laves på vingården Domaine Mas du Gourdareau i Sérignan-du-comtat i den sydlige del af Rhône-dalen. Sammensætningen af druerne er 65% Grenache, 25% Syrah, 5% Mourvedre og 5% Carignan, hvilket er en klassisk kombination for området og giver den velkendte smag af Rhône-dalens vintyper. Vinen er certificeret både økologisk (Ecocert) og Biodynamisk (Demeter), som er et udtryk for at man har til hensigt at manipulere mindst muligt med naturen, da man begrænser brug af sprøjtemidler og svovltilsætning til et minimum, uden at gå på kompromis med kvalitet og stabilitet. Ligeledes er vinen ikke lagret på egetræsfade, men på ståltanke, for at undgå at påvirke druernes egne smage. Vinen optræder derfor frisk og frugtig i sit udtryk. 14% alkohol.

    DKK95

Hvorfor holder vi pinse?

Foråret byder på stribevis af helligdage, hvor vi samler dem, vi holder af, nyder årets første solskinstimer og spiser særlige retter og traditionelle menuer, som knytter sig til hver af højtiderne.

Først kom påsken med sine gule kyllinger og æggejagt i haven, men 50 dage efter påskedag kommer pinsen. Ja faktisk kommer ordet ’pinse’ af det græske ord ’pentekoste’, som betyder halvtredsindstyvende.

Fordi den altså er afhængig af påsken falder den forskelligt hvert år, men dog altid i maj eller juni. I år ligger pinsen i uge 23, mandag d. 3. juni til søndag d. 9. juni 2019.

Pinsen har en helt særlig tilknytning til Helligånden. Inden Jesus steg til himmels på Kristi Himmelfartsdag, lovede han nemlig sine disciple en talsmand, som kunne tale på deres vegne, når de skulle ud i verden og fortælle om den genopstandne frelser. Dem blev Helligånden, som gjorde dem i stand til at udbrede evangeliet til alle folkeslag. Derfor kalder man ofte Pinsen for kirkens fødselsdag.

Det er derfor også mest inde i kirkerne, at Pinsen bliver holdt i hævd, og her er det da også en reel festdag med pinsegudstjenester både pinsedag og 2. pinsedag, ligesom særligt Grundtvig har bidraget til festen med en lang række pinsesalmer, som vi stadig synger den dag i dag.

Du kender måske også udtrykket ’at se pinsesolen danse’. Det kræver, at du enten står meget tidligt op eller fester natten igennem for at opleve de første solstråler på pinsedag. Det er faktisk en københavn’sk tradition, for når Tivoli og andre forlystelsessteder lukkede, trak folk ud imod Frederiksberg, hvor de så solen stå op fra Frederiksberg bakke.

 

Hvad spiser vi til pinse?

I den almindelige befolkning står pinsen lidt i skyggen af både påsken og julen og er ikke på samme knyttet op til måltidstraditioner eller særlige handlinger, men de fleste bruger da alligevel fridagene til at samle familie og venner om god mad og drikke.

Man kan derfor ikke pege på en særlig, traditionel pinsemenu ligesom man kan med mange andre af årets højtider.

Men måske kender du pinsefisk? Lidt ligesom at vi spiser and til jul og kyllinger til påske. Hvis ikke, så er det fuldt forståeligt, for det er faktisk en relativt ny tradition fra 1991, da daværende biskop over Roskilde Stift, Jan Lindhardt gik sammen med Foreningen Fiskebranchen, om at markedsføre fisken som danskernes pinsespise. Han var ganske enkelt bange for, at pinsen skulle blive madløs, nu den ikke ligesom julen har anden eller påsken har kyllingen. Det er i dag blevet til en hyggelig tradition, der hylder forskellige danske sæsonfisk og glæden ved det fælles måltid.

De fleste af os ser dog mere påsken som en oplagt mulighed til at hive alle forårets gode grøntsager og spæde skud ind i køkkenet og servere skønne lette og sprøde retter med asparges, radiser, rabarber, spidskål og gulerødder. Du kan også lade dig inspirere af de retter, du normalvis ville servere på påskebordet, sild, grønne salater, æg eller tarteletter med fyld af de allerførste hvide asparges.

 

Vores bud på en pinsemenu

Hvis du ikke orker selv at stå på hovedet i køkkenet, når du endelig har fri, men alligevel gerne vil invitere dine kære på et dejligt forårsmåltid, så kan du lade vores kokke sørge for maden. Vi har nemlig igen i år sammensat en smuk frokostmenu, som du kan servere på de hellige fridage.

Vi har faktisk også pinsefisk på menuen i form af rillettes af koldrøget laks fra vores eget røgeri vendt med økologisk creme fraiche, sprøde radiser og milde løg.

Sammen med fisken kan du glæde dig til urtepesto med ramsløg og vesterhavsost, saftig Løgismosekylling, salat af små kartofler med agurk og masser af dild og en sprød spidskålsalat med cremet mormordressing, grønne asparges og kørvel.

Vi leverer retterne 7. juni til hele landet, og du kan faktisk både servere menuen som frokost eller aftensmad.