arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Sankthansbuffet 21. jun. - 23. jun.

Relaterede produkter

  • Hjemmelavede snacknødder, stort glas

    Hjemmelavede snacknødder med havsalt og krydderier

    Prisen er for et glas med 250 gr. Passer cirka til ti personer

    DKK75

  • Sødt til kaffen

    3 Små kager fra Meyers Konditori
    Prisen er pr. kuvert

    DKK35

  • Danske oste

    Økologisk høost 

    Økologisk Høost er en fast ost og har en dejlig nøddeagtig smag og en flot farve. Osten er fremstillet af mælk fra køer, der ikke får ensilage, men tørret græs og urter som grøntfoder vinteren igennem. 200 gr.

     

    Økologisk Arla Unika Rød Løber

    Rød Løber håndlaves af økologisk mælk fra gårdene omkring Gjesing Mejeri, hvor køerne spiser græs med indhold af rødkløver. Ostemesteren tilfører osten rødkitkultur, som fremmer de naturlige staldnoter. Resultatet er en ost med en silkeblød, løbende midte, en fast overflade og en kontrastfyldt smag og duft, der udfordrer dine sanser. 150 gr.

     

    Hjemmelavet kompot og økologisk brød fra Meyers Bageri

    Passer til cirka fem kuverter

    DKK250

  • Ølandshvedebrød

    Økologisk Ølandshvedebrød fra Meyers Bageri
    Skal lunes efter vores anvisninger
    Prisen er pr. brød

    DKK30

  • Natmad - Kartoffel-porresuppe

    Kartoffel-porresuppe med cremet yoghurt, friske urter og ølandshvedebrød

    Passer til cirka fem kuverter

    DKK325

  • Natmad - Byg-selv hotdogs

    Byg-selv hotdogs i hjemmelavede pølsebrød med kardemomme, grillede kålpølser, grøv sennep, æbleketchup,, agurkesalat, urtesalat og hjemmelavede ristede løg

    Passer til fem personer

    DKK475

  • Meyers Bobler

    Fra de smukke vinmarker i Mosel dalen i det sydvestlige Tyskland er der stolte traditioner med kongedruen Riesling. De stejle skråninger ned mod floden og den skiferholdige jordbund skaber vine med et saftigt frugtbid, fine citrus noter og en elegant, vedholdende mineralitet. Druerne håndhøster og al vinifikation foregår efter den traditionelle metode og ved håndkraft i de dybe kældre, hvor vinen får sine bobler i løbet af de 12 mdr. den eftergærer på flasken. 12,5% alkohol

    DKK130

  • Meyers Hvidvin

    Riesling Mosel
    Meyers Hvidvin er økologisk og kommer fra de stejle skråninger i Lorenzhof ved Ruwer, en biflod til Mosel floden i det sydvestlige Tyskland. Vinen er lavet på den i Tyskland mest udbredte drue Riesling, som karakteriseret ved en rig syre og en elegant struktur. I dette tilfælde har vinen en meget mild restsødme, for at balancere det friske og give vinen mere dybde. 11 % alkohol.

    DKK95

  • Meyers Rødvin

    Biodynamisk AOC Côtes du Rhône
    Denne rødvin laves på vingården Domaine Mas du Gourdareau i Sérignan-du-comtat i den sydlige del af Rhône-dalen. Sammensætningen af druerne er 65% Grenache, 25% Syrah, 5% Mourvedre og 5% Carignan, hvilket er en klassisk kombination for området og giver den velkendte smag af Rhône-dalens vintyper. Vinen er certificeret både økologisk (Ecocert) og Biodynamisk (Demeter), som er et udtryk for at man har til hensigt at manipulere mindst muligt med naturen, da man begrænser brug af sprøjtemidler og svovltilsætning til et minimum, uden at gå på kompromis med kvalitet og stabilitet. Ligeledes er vinen ikke lagret på egetræsfade, men på ståltanke, for at undgå at påvirke druernes egne smage. Vinen optræder derfor frisk og frugtig i sit udtryk. 14% alkohol.

    DKK95

  • Mad til børnene - Hjemmelavet lasagne

    Mad til børnene - Hjemmelavet lasagne med grøntsagssnacks og yoghurtdip
    Anbefales til børn under 12 år
    Skal opvarmes efter vores anvisninger

    DKK85

  • Mad til børnene - Fiskefrikadeller

    Mad til børnene - Fiskefrikadeller med remoulade, små ristede kartofler, citron og knasende grøntsager med yoghurtdip
    Anbefales til børn under 12 år.
    Skal opvarmes efter vores anvisninger. 

    DKK85

”Vi vil fred her til lands, sankte Hans, sankte Hans”, er stroferne fra Midsommervisen, som vi synger, når bålet tændes på sankthansaften. Inviter venner og familie til middag på sankthansaften, inden I senere drager ud i den lyse aften for at nyde bålet og Midsommerviserne.

 

Hvorfor fejrer vi Sankt Hans?

Sankt Hans er et andet navn for Johannes Døberen, Jesus’ fætter, som døbte Jesus. På sankthansaften fejrer vi Johannes Døberens fødselsdag, men vi fejrer også årets længste dag og årets korteste. I gamle dage troede folk, at denne nat havde særlige kræfter. Man mente, at lægeurter indsamlet på sankthansaften var mere kraftfulde, end urter samlet andre dage på året. Også de hellige kilder mente man havde en helt særlig evne til at helbrede netop denne nat. Kronisk syge valfartede derfor til de hellige kilder for at drikke kildevandet.

 

Hvorfor brænder vi sankthansbål af?

Skt hans bålet er for mange symbolet på sankthansaften. Bålet tændes for at varsle sommersolhvervet, hvor mørket igen vender tilbage efter lyse tider. Oprindeligt blev bålet tændt for at holde onde kræfter væk, da man troede, at de onde kræfter var mere aktive på hellige aftener som Skt. Hans. Man troede blandt andet, at heksene fløj rundt på deres kosteskaft i natten. Faktisk brændte man i Danmark helt frem til 1693, mænd og kvinder af på bålet, som man mistænkte for at have trold- og heksekræfter. Man troede, at de onde kræfter blev sendt til Bloksbjerg. I 1900-tallet opstod den danske tradition, hvor heksen blev brændt af på bålet på sankthansaften, og her startede også traditionerne med at synge Midsommerviser og holde båltaler.

 

Hvornår er det Sankt Hans?

Sankthansdag ligger d. 24. juni, som er dagen, hvor Johannes Døberen blev født. Traditionen i Danmark er, at vi fejrer sankthansaften dagen før hans fødselsdag, altså d. 23. juni.

 

Mad til sankthansaften

I Danmark har vi ikke tradition for en særlig spise på Skt Hans aften, men de fleste af os benytter alligevel muligheden for at lave en sommerlig aftensmad eller picnic med de grøntsager, urter og bær, som skyder op af jorden på denne tid. I juni står køkkenhaven jo på sit højeste og både søde, danske jordbær, nye kartofler, radiser, ærter og de allersidste asparges, kan vi bruge flittigt af på sankthansmenuen.

Hvis du ikke selv orker at stå i køkkenet, kan du også vælge at bestille vores sankthansbuffet, hvor I kan spise jer glade i både hjemmerøget laks, sprødt grønt, dansk kylling, nye kartofler, hjemmebagt brød og en dejlig dessert med sommersøde frugter og sprødt knas. Vores kokke laver maden helt fra bunden og leverer menuen lige til døren 22. juni. Så skal du kun sørge for den allersidste tilberedning på dagen, inden I kan servere og nyde aftenen med jeres kære.