arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Hvad lærer du?

I juni tager vi til stranden – ikke for at bade i det stadig kolde vand, men for at finde de mange spiselige planter, skaldyr og muslinger, der kan samles her i den tidlige sommer. Vi skal stryge fjordrejer og samle muslinger og strandsnegle, og vi skal plukke en række af de delikate strand- og strandengsurter, som vi har masser af langs kysterne: strandtrehage, strandasters, strandvejbred og mange flere. Vi samler også nogle af de spiselige tang-typer, som findes på det lave vand.

Vi spiser frokost undervejs, forhåbentlig med nogle af dagens vilde råvarer, som vi finder på stedet. På turen lærer du de forskellige strandurter at kende. Du får teknik- og grej-tips til reje-strygning, og du lærer, hvad du skal kigge efter, når du samler muslinger og strandsnegle. Du får også kokkens bedste tips til madlavning med strandens råvarer og en introduktion til at lave mad over bål.

Husk evt. en varm trøje og noget vindtæt samt egnet fodtøj. Tag også gerne en lille kniv eller rosensaks, en kurv og plastposer med.

Hvad får du?

Viden om at finde og identificere strandurter, stryge rejer og samle muslinger og strandsnegle – hvor, hvornår og hvordan.
Inspiration til at bruge strandens råvarer i dit eget køkken samt teknikker til konservering af strandurterne - du får en samling gode opskrifter med hjem.
Mulighed for tage en høst af urter med hjem.
En dejlig frokost ved vandet.
Claus Meyers Naturalmanak, der udkom 2014, kan købes på turen til DKK 250. Kun kontant betaling, da vi er på farten.

Tid og sted: Kl.10.00 - 13.00. Mød op kl. 10.00 ved Dalby Huse nord for Kyndbyværket på den store parkeringsplads for enden af Dalby Strandvej syd fra Jægerspris, koordinator 55.820085N 11.938303E.

I tilfælde af akut opståede problemer kan Søren Espersen træffes på følgende telefonnummer: 27 35 71 12.Bestil plads på ALMANAK - ud i naturen: Strandsafari Jægerspris

Hvor
Jægerspris
For enden af Dalby Strandvej
3630 Jægerspris
Hvor længe
3 timer
Hvor mange
30 deltagere

{{variant.CurrencyCode}} {{variant.Price}} pr. person

Udsolgt