arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Hvad lærer du?

I april-maj tager vi på urte- og svampetur til Boserup skov. Vi leder efter morkler og vårmousseroner mellem anemoner og bingelurt. Der skal held til at finde dem, men Boserup skov er en af de klassiske lokaliteter. Vi finder derimod helt sikkert ramsløg og skovløg, skovmærke, skovsyre og en række andre delikate, spiselige urter, der alle er på deres smagsmæssige højde her i det sene forår, før blomstringen for alvor går i gang.

På turen lærer du de forskellige urter og svampe at kende, og du får råd om, hvor du kan finde dem tæt på, hvor du bor. Du lærer at kende forskel på en række spiselige og ikke-spiselige planter og svampe, og du får tips til, hvad du kan kigge efter resten af sommeren.

Vi spiser frokost undervejs, forhåbentlig med nogle af dagens vilde råvarer, som vi finder på stedet.
Til frokosten får du kokkens bedste tips til rensning, opbevaring og madlavning med de vilde svampe og urter. Du lærer også, hvordan du bedst bevarer urternes og svampenes smag og aroma gennem konservering – for eksempel ved tørring og for urternes vedkommende i olier og eddiker.

Husk evt. en varm trøje og noget vindtæt samt egnet fodtøj. Tag også gerne en lille kniv eller rosensaks, en kurv og plastposer med.

Hvad får du?

  • Viden om at finde og identificere de vilde urter og svampe – hvor, hvornår og hvordan.
  • Inspiration til at bruge urterne og svampene i køkkenet og teknikker til konservering – du får en samling gode opskrifter med hjem.
  • Mulighed for samle en urte- og svampehøst med hjem til dit eget køkken.
  • En delikat forårsfrokost i det fri.
  • Claus Meyers Naturalmanak, der udkom 2014, kan købes på turen til DKK 250. Kun kontant betaling, da vi er på farten.

Tid og sted

Vi mødes kl. 10 ved den høje parkeringsplads på Boserupvej for enden af Kongemarken, Roskilde. GPS koordinater: 55.655423N 12.032509E. Turen slutter kl. 13.

Download evt. Naturstyrelsens Vandretursfolder over Boserup Skov.

I tilfælde af akut opståede problemer kan Søren Espersen træffes på følgende tlf. 27 35 71 12.Bestil plads på ALMANAK - ud i naturen: Urter og svampe i Boserup skov

Hvor
Boserup skov
Hvor længe
3 timer
Hvor mange
30 deltagere

{{variant.CurrencyCode}} {{variant.Price}} pr. person

Udsolgt