arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Hvad lærer du?

I september tager vi på svampetur til Hvidekilde i Gribskov. Hvidekilde er en gammel helligkilde, der ligger i den sydlige ende af Kollerup Enghave. Her døbte munkene fra Estrup Kloster i sin tid i påskeugen de hedenske kulsviere. Påskeugen kaldtes tidligere ”Den hvide uge”, heraf kildens navn.

Det er højsæson for en lang række af vore bedste spisesvampe, så hvis vejret ellers er med os og vi har fået tilpas med regn, har vi gode chancer for at finde kantareller, rørhatte og en lang række andre gode – og sikre – spisesvampe i den varierede skovbund under både eg, bøg og gran.

Undervejs lærer du at identificere en række af de bedste spiselige svampe, og ikke mindst at undgå giftige forvekslinger. Du får råd om hvor og hvornår du skal gå på svamperov, hvad vejret betyder, og hvordan du får mest ud af dit udbytte i køkkenet – herunder ved frysning og tørring af svampe.
Svampejagt kræver altid held, men finder vi ikke så mange svampe, finder vi derimod helt sikkert en række spiselige urter og bær.

Vi spiser frokost undervejs, forhåbentlig med nogle af dagens vilde råvarer, som vi finder på stedet.

Husk evt. en varm trøje og noget vindtæt samt egnet fodtøj. Tag også gerne en kniv, en svampekurv og plastposer med.

Hvad får du?

  • Viden om at finde og identificere en række af de bedste svampe og urter – hvor, hvornår og hvordan.
  • Inspiration til at bruge svampene og urterne i køkkenet og teknikker til konservering - du får en samling gode opskrifter med hjem.
  • Mulighed for samle en svampe- og urtehøst med hjem til dit eget køkken.
  • En delikat sensommerfrokost i det fri.
  • Claus Meyers Naturalmanak, der udkom 2014, kan købes på turen til DKK 250. Kun kontant betaling, da vi er på farten.


Tid og sted: Vi mødes kl. 10 ved Hvidekilde. Stil bilen på parkeringspladsen ved Kagerup Station. Følg Stationsvej nogle få meter og drej til venstre ad Hærvejen. Efter 1 km. drej til venstre ad Hvidekildevej og Kalvehavevej frem til Hvidekilde. Turen fra Kagerup Station er godt 1 ½ km, så beregn en lille ½ time til turen. Koordinater på Hvidekilde: 56.009028N 12.293354E. Arrangementet slutter kl 13.

Download evt. Naturstyrelsens Vandretursfolder nr. 48 over Gribskov – Mårum her http://www.naturstyrelsen.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere/atilaa/Maarum.htm

Læs mere om området på: http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Beskrivelser/Hovedstaden/Gribskov/kollerupenghave.htm

I tilfælde af akut opståede problemer kan Søren Espersen træffes på følgende telefonnummer: 27 35 71 12Bestil plads på ALMANAK - ud i naturen: Urter og svampe i Gribskov

Hvor
Gribskov
Hvor længe
3 timer
Hvor mange
30 deltagere

{{variant.CurrencyCode}} {{variant.Price}} pr. person

Udsolgt