arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Hvad lærer du?

 

Vi smager på persiske pickles som sprøde saltede babyagurker, syltede vilde skalotteløg og eddikesyltede hvidløg. 

Du lærer at lave ”mâste moosir” – en aromatisk yoghurtdip med vilde skalotteløg, der er godt tilbehør til grillretter – som vi også kommer omkring – og vi laver en delikat og fyldig aubergine omelet.

Du lærer at lave en af de meste populære ”mazzeh” (små-ret) fra bjergene ved det kaspiske hav – ”zeytoon parvardeh” med oliven, friske krydderurter og syrlig granatæblemelasse. 

Ris er ikke bare ris. Potentialet for smag og konsistens er enormt, når man behandler de løse og lange rissorter med den omhu og respekt, som er typisk for det persiske køkken. Vi tilbereder ”juvelris” – langtidsdampede, aromatiske ris med pistacienødder, safran, rosenvand, rosiner, blancheret appelsinskal m.m. Du lærer blandt andet at opnå en perfekt ”tah-dig” – en karamelliseret, velsmagende bund, som dannes ved den langsomme dampning.

Vi griller en variant af persisk lammekebab.

Vi tilbereder andre klassiske retter som ”Zereshk polo ba morgh” – kylling i safransauce med berberis – og lammeragout med selleri og soltørret lime.

Søde sager skal der til, f.eks. ”toot”, som er morbærformet marcipankonfekt med rosenvand og pistacienødder, der hører det persiske nytår til, og "Bastani akbar mashti" der er en safranis med orkiderod og rosenvand.

Bemærk: Menuen vil variere med sæsonen og kokkens inspiration.

Hvad får du?

  • Et overdådigt persisk måltid
  • Drikkevarer – vin, vand, te og kaffe – er inkluderet gennem hele kurset
  • Opskrifter med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
  • Omsorg fra værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om madlavningen

Mehran Zandian er autodidakt kok, grafisk designer og aktuel med kogebogen ”Mine persiske livretter” fra People’sPress, udgivet i 2018. Mehran har i Danmark drevet food truck med moderne persisk street food.Bestil plads på Persien ifølge Mehran Zandian

Hvor
Meyers Madhus
Nørrebrogade 52C
2200 København N
Hvor længe
5 timer

{{variant.CurrencyCode}} {{variant.Price}} pr. person

Udsolgt