arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Er jeres mel stenformalet?

Spørgsmål:
Er jeres mel stenformalet?

Svar:
Nej, ikke helt. Alt melet er stenformalet, undtagen den lyserøde pakke, der hedder "hvedemel". Det er malet på stålvalse.

Hvor kan man købe purpurhvedemel?

Spørgsmål:
Hvor kan man købe purpurhvedemel?

Svar:
Purpurhvedemel kan man købe i Meyers Delier, Meyers Bagerier og udvalgte Superbrugsen og Kvickly.

Hvad er kagemel?

Spørgsmål:
Jeg vil bare spørge, hvad kagemel er?

Svar:
Kagemel er sigtet hvedemel, der indeholder mindre protein end almindeligt hvedemel.
Protein i mel bliver til gluten, når en dej æltes, og glutenstrengene er med til at give brødet den dejlig sej krumme, vi godt kan lide i brød.

I de fleste kagetyper prøver man dog netop at undgå den seje krumme. Her er man mere ude efter enten en sprød, let og mere skrøbelig konsistens (f.eks. i tærtebunde, småkager og kiks) eller en blød luftig konsistens (f.eks. i lagkagebunde eller muffins). En mel med et lavt proteinindhold er derfor det bedste mel til kager.

Det betyder, at de fleste professionelle kagebagere bruger en mel med et proteinindhold på maks. 10 %.Til sammenligning har de fleste hvedemelspakker, du kan købe i supermarkeder, et proteinindhold på 10-12 %. De er altså udemærket som allround mel, og kan bruges til både brød og kager.

Men hvis du vil nørde lidt, og ved at du skal bruge melet til kager, så kan du ligeså godt tjekke varedeklarationen bag på pakken og købe en mel med et proteinindhold på 10 %.

Mvh.

Thomas Koch, Meyers Madhus

Hvad er sigtet hvedemel og hvor forhandles det?

Spørgsmål:

I jeres opskrift på ølandshvedebrød skal der bruges 450 gram sigtet hvedemel. Hvad er sigtet hvedemel og forhandler I det?

Svar:
Sigtet hvedemel er almindeligt hvedemel som du kan købe i alle supermarkeder. Grupe&Meyer har vores egen udgave, men du kan sagtens bruge andre melmærker.

Det er altså mel, hvor alle de grove dele af melet er sigtet fra modsat fuldkornsmel, hvor der ikke er sigtet noget fra.

 

Spørg os

 

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, så er du meget velkommen til at sende en mail til os – vi svarer hurtigst muligt. Hvis dit spørgsmål retter sig specifikt til en opskrift, så skriv gerne, hvor du har opskriften fra. Vi deler udvalgte spørgsmål på denne side, og hvis du ønsker at være anonym, skal du blot skrive det i din mail.

 

Send e-mail