arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

De ti glutenfri bagebud

Et virkelig vellykket saftigt og groft hvedebrød kræver knofedt og lang æltetid, og dejen æltes bedst af en røremaskine med god maskinkraft. Helt anderledes forholder det sig, når melet er formalet af de naturligt glutenfri afgrøder, f.eks. boghvede, havre, majs og hirse. Her bokser man stort set forgæves. 

De glutenfri råvarer kalder i nogle henseender på så anderledes en behandling, at metoderne næsten er vendt på hovedet. På andre punkter kan vi heldigvis bruge det, vi har lært om bagning generelt.

For at vise både forskellene og lighederne tegnede vi vores nye 10 glutenfri bagebud oveni vores oprindelige 10 bagebud, som passer til hvedebrød. Dem kan du se på billedet herunder og støtte dig til, når du bager glutenfrit.

1. Brug økologisk mel, gerne fra Norden - eller Afrika, Sydamerika mm. 

2. Mere groft mel i dejen

3. Mere vand i dejen (meget mere!)

4. Ned i gærmængde – kombiner gerne med surdej

5. Brug 15-20 g salt pr. liter væske

6. Pisk kort med fx. loppefrøskaller, så dejen bliver klistret og smidig

7. Koldhæv dejen mindst 8 timer

8. Håndter dejen blidt, og støb dejen i en form

9. Varm din ovn godt igennem på maksimal varme – gerne med en bagesten

10. Sæt brødet ind, skru lidt ned for varmen, og bag brødet, til det er flot mørkebrunt

De ti glutenfri bagebud

I denne video introducerer vi dig til de ti glutenfri bagebud, der sikrer dig succes med dit glutenfri bagværk.