arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

April, 2018

"Islandsk rugbrød bliver typisk bagt med kærnemælk og er meget sødere i smagen, end vi kender det fra Danmark. Vi bager det 16 timer på 100 grader, og det er faktisk en gammel tradition at bage sådan."

Bjarki Sigurdsson, mestersvend i Meyers Bageri i Jægersborggade, 27 år, fra Island

Hvad er din baggrund?

I 2007 startede jeg som bager i Island, hos et traditionelt islandsk bageri. Så flyttede jeg til et andet bageri, men her var lidt for mange maskiner, og jeg ville helst være et sted med fokus på håndværket. Så da jeg kom til Danmark var jeg rigtig tilfreds med at arbejde i Meyers Bageri.

Hvad er der særligt med islandsk bagværk?

Islandsk brød er faktisk meget ligesom det danske, for størstedelen af vores brødtradition er blevet overleveret fra Danmark. Surdej kom til Island lidt senere, for omtrent fem år siden. Vi har også wienerbrød som spandauere og snegle. Islandsk rugbrød bliver typisk bagt med kærnemælk og er meget sødere i smagen, end vi kender det fra Danmark. Vi bager det 16 timer på 100 grader, og det er faktisk en gammel tradition at bage sådan. Det stammer fra dengang, hvor man bagte brød i den varme lava ved at lave en hule i jorden.

Hvornår fandt du ud af, at du ville være bager?

Da jeg var 12 år gammel vidste jeg, at jeg ville bare bager. Jeg blev udlært i Island i 2013, så jeg har efterhånden arbejdet som bager i mere end 10 år.

Hvad kan du bedst lide ved at være bager?

At dagene er så forskellige. Og så elsker jeg bare at arbejde med den levende dej. Det er aldrig det samme hver dag, og man ved aldrig, hvordan det opfører sig. Jeg kan bedst lide at lave brød og croissanter.

Hvorfor har du valgt at arbejde for Meyers Bageri?

Da jeg kom til Danmark i 2015 søgte jeg job som bager, og derfor faldt jeg over Meyers Bageri. Jeg kendte ikke Meyers-bageri før, så man kan godt sige, at det var lidt af et tilfælde, at det lige blev her. Men i dag er ret jeg glad for det.

Jeg læser altid meget om surdej og bagværk i min fritid. Jeg vil altid gerne lære mere om bagværk og brød, og bliver stadigvæk fascineret over, hvor meget der er at fordybe sig i inden for bagerfaget. Bjarki Sigurdsson – mestersvend i Meyers Bageri

Hvad er det særlige ved Meyers brød-filosofi?

Den altid høje kvalitet, og kompromisløse fokus på, at det bare skal smage godt. Samtidig er råvarerne altid de bedste på markedet. Det er ret unikt.

Har du et yndlingsbrød?

Det må være vores brød Øl og Kerner (chiafrø, grønne linser, porter og sesam på toppen, red.). Det er blevet enormt populært blandt kunderne også, og vi sælger nærmest snart lige så mange som signaturbrødet ølandshvedebrød. Det har en dejlig dyb smag af de grønne linser og chiafrø.

Har du et yndlingsmel?

Ølandshvedemel. Det smager godt og er godt og nemt at arbejde med. Det har en dybere smag end øvrige meltyper.

Hvad arbejder du med lige nu? Nogle projekter i gang?

Lige nu er vi midt i fastelavnstiden – så vi har ekstra travlt. Til weekenden skal vi lave 500 fastelavnsboller! Jeg læser altid meget om surdej og bagværk i min fritid. Jeg vil altid gerne lære mere om bagværk og brød, og bliver stadigvæk fascineret over, hvor meget der er at fordybe sig i inden for bagerfaget.

Bliver du aldrig træt af at stå så tidligt op om morgenen?

Nej, jeg er vant til det nu. Jeg kan ikke lidt at vågne op kl. 07 mere faktisk. Når jeg en sjælden gang har en mere almindelig mødetid og kommer hjem sidst på eftermiddagen, så synes jeg næsten, at dagen er spildt. Jeg har arbejdet om natten i ti år, så jeg kender ikke andet. Når jeg har ferie, så står jeg dog op kl. 8 og 9, men det kræver nogle dage at vænne sig til.

Bager du også derhjemme?

Ikke så meget, som jeg gerne ville. Nogle gange føler jeg, at jeg tager arbejdet med hjem, hvis jeg går i gang med at bage derhjemme. Men hvis jeg vil prøve noget nyt eller vil eksperimentere, så gør jeg det derhjemme i mit eget køkken. I Island laver jeg tit kager til min familie og venner når der er fester og fødselsdage. Eksempelvis til barnedåb eller bryllup.

Hvad er dit bedste bagetip til private?

Surdej er en fantastisk god ting i dit bagværk. Hvis man vil være sikker på, at brødet er færdigbagt, kan man banke på bunden af brødet, og hvis det lyder hult, så er det færdigt.

Er der noget mel/kornsort, du drømmer om at få lov at arbejde med?

Kamut, det ville jeg gerne prøve. Det er en meget gammel korntype med en særlig smag. Det har jeg aldrig prøvet.

MEYERS BAGERI, JÆGERSBORGGADE

 

Jægersborggade 9, 2200 København N

Læs mere om bageriet og sortimentet her