arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

April, 2018

"...Efterhånden er jeg blevet mere og mere fascineret af de utrolige egenskaber ved forskellige meltyper, surdejens virkning og den måde, man kan skabe smag og struktur i brødene."

Jacob, mestersvend i Meyers Bageri, 28 år, fra Langeland

Hvad er din baggrund?

Jeg er oprindeligt udlært på Taasinge i et privat bageri. Jeg var 23 år, da jeg blev udlært. Bagefter flyttede jeg så til København og begyndte i Meyers Bageri på Amagerbrogade.

Hvornår fandt du ud af, at du ville være bager?

En dag så jeg et skilt på ruden i mit lokale bageri om, at de søgte en elev. Så tænkte jeg, at det egentlig lød meget spændende, og pludselig var der gået tre måneder, og så blev jeg spurgt, om jeg ville stå i lære der. Da jeg så flyttede til København, så begyndte jeg først i bageriet på Amagerbrogade, og så kom jeg til Jægersborggade, og nu er jeg så her i bageriet på St. Kongensgade. Nu er der gået fire år, og jeg kunne slet ikke forestille mig at arbejde med andet end bagerfaget.

Hvad kan du bedst lide ved at være bager?

Helt klart hele håndværket omkring brød. Det vidste jeg faktisk ikke, da jeg startede, men efterhånden er jeg blevet mere og mere fascineret af de utrolige egenskaber ved forskellige meltyper, surdejens virkning og den måde, man kan skabe smag og struktur i brødene. Så jeg kan klart bedre lide at beskæftige mig med brød end wienerbrød.

Hvorfor har du valgt at arbejde for Meyers Bageri?

Da jeg kom til København havde jeg lavet ti ansøgninger, som jeg ville aflevere forskellige steder, men da jeg så, at Meyers Bageri søgte, så blev det dér. Jeg startede så i bageriet på Amagerbrogade kun to uger efter, at de havde åbnet. Jeg har dog efterhånden arbejdet i alle Meyers-bagerier rundt om i byen.

Jeg vender gang på gang tilbage til bogen ’Meyers Bageskole’. Her er stort set alle de bedste råd og fif samlede, også på en måde, så det passer til hjemmebageri. Men ellers er et godt råd, at man skal huske på, at der skal en del vand til, hvis man bager med friskmalet mel. I øvrigt kan jeg jo kun anbefale, at man bruger mel, som er helt friskmalet. Det giver en helt anden og større aroma til brødet. Jacob – mestersvend i Meyers Bageri

Hvad er det særlige ved Meyers brød-filosofi?

Det er ret unikt, at vi faktisk har mere eller mindre frie hænder til at bruge de allerbedste råvarer på markedet. Vi kan købe særlige korntyper hjem, den bedste chokolade, de fineste nødder og kerner osv. Det giver en stor frihed, at vi kan teste og prøve forskellige ting af, og der er rum til, at vi kan afprøve nye idéer eller korntyper.

Har du et yndlingsbrød?

Helt klart brødet ’Øl og Kerner’ (chiafrø, grønne linser, porter og sesam på toppen, red.) Jeg kan godt lide det, fordi det er ganske anderledes end vores øvrige brød, og der er ikke andre bagerier, der har et tilsvarende.

Har du et yndlingsmel?

Purpurmel – det er en meltype, der er sværere at arbejde med end de andre, og der er ikke andre bagerier, der har det. Man kan næsten sige, at det er et signaturmel for os. Som meltype er den grovere end flere af de andre, og man skal ælte endnu mere vand ind i dejen, når man bruger purpurmel, og man skal holde skarpt øje. Normalt skal man blande den med almindeligt hvedemel for at få hævekraft nok, men vi har faktisk eksperimenteret med et brød på 100 % purpurhvedemel, det bliver meget aromatisk og nærmest sort som rugbrød.

Hvad arbejder du med lige nu? Nogle projekter i gang?

Nej, jeg har ikke som sådan gang i nye projekter lige nu. Vi har nemlig ret travlt i dagligdagen, men jeg synes det er rart, at vi er enige om at holde et smalt, men velvalgt sortiment, som vi er sikre på altid er i orden. Så vil jeg hellere bruge tiden på at forfine og forbedre de brødtyper, vi allerede har.

Bliver du aldrig træt af at stå så tidligt op om morgenen?

Nej, faktisk ikke. Især om sommeren, hvor det er lyst gør det ingenting. Det kan være lidt hårdere om vinteren, når man skal møde kl. 03.40. Det kan også være lidt svært, når man gerne vil se sine venner og familie, fordi man ofte skal tidligt i seng.

Bager du også derhjemme?

Nej, slet ikke. Men det er mest fordi, jeg ikke rigtig har faciliteterne til det. Jeg har hverken plads eller redskaber til at bage ordentligt derhjemme. Men det er klart, at jeg tit bliver spurgt, om jeg vil bage til familiearrangementer osv.

Hvad er dit bedste bagetip til private?

Jeg vender gang på gang tilbage til bogen ’Meyers Bageskole’. Her er stort set alle de bedste råd og fif samlede, også på en måde, så det passer til hjemmebageri. Men ellers er et godt råd, at man skal huske på, at der skal en del vand til, hvis man bager med friskmalet mel. I øvrigt kan jeg jo kun anbefale, at man bruger mel, som er helt friskmalet. Det giver en helt anden og større aroma til brødet.

Hvad er det sidste nye du har lært om bagning?

Jeg er altid meget nysgerrig på at lære endnu mere om bagningen og håndværket, og der er altid noget nyt at begive sig ud i. I bageriet får vi jo tit nye folk og elever, der skal lære vores brødfilosofi, og her går det tit op for mig, at der virkelig er mange sider af faget, som jeg ikke kender endnu. I Meyers Bageri gør vi generelt meget for, at vi alle sammen fortsætter med at lære, og eksempelvis skal vores udviklingschef holde nogle kurser hernede om hele surdejens univers og de særlige egenskaber ved de fire forskellige surdeje, som vi arbejder med. Vi har også indført, at vi som bagere skal være en time ude i butikken hver uge, så vi kan lære fra os og møde kunderne og deres spørgsmål. Det synes jeg er en rigtig god idé, da det også giver en bedre fornemmelse af, hvilke efterspørgsler der er.

Er der noget mel/kornsort, du drømmer om at få lov at arbejde med?

Jeg kunne godt tænke mig at arbejde mere med spelt. Som korntype er den nemlig ikke så nem at bage og arbejde med. Det skulle så mest være for at udfordre mig selv. Jeg tror faktisk også godt, at vi kunne sælge speltbrød her i butikken.

Hvad bliver brødtrenden i 2018?

Jeg tror fortsat, at surdejsbrødet vil vinde frem. Det er jo virkelig blevet udbredt rundt om i byens bagerier. Så bliver det måske i særdeleshed 100 % surdejsbrød, altså bagt helt uden gær.

Meyers Bageri, St. Kongensgade

 

St. Kongensgade 46, 1264 København K
Læs mere om bageriet og sortimentet her