arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

April, 2018

"Min fremtidsdrøm er, at jeg gerne vil være konditor, så det håber jeg bliver til virkelighed inden for de næste 10 år."

Maria, bagersvend i Meyers Bageri, 20 år, fra Langeland

Hvad er din baggrund?

Jeg er udlært i Ørbæk på Fyn i et lille landsbybageri. Her havde vi primært sådan nogle mere traditionelle ting som franskbrød og flødekager. Jeg startede på bageruddannelsen lige efter folkeskolen. Det kom sig af, at jeg gik på efterskole, og her kom jeg i praktik som bager, og så fortsatte jeg faktisk bare med samme fag. Under praktikken blev min interesse for alvor vakt for bagerifaget.

Hvad kan du bedst lide ved at være bager?

Det må være udfordringerne ved det, og at der ikke er to dage, der er ens. I Meyers Bageri er det indrettet sådan, at vi roterer rundt mellem de forskellige opgaver, så man altid arbejder med noget nyt. Det kan jeg rigtig godt lide, for på den måde laver man aldrig det samme hver dag. Nogle gange kører man deje, andre dage står man ved ovnen og den næste dag ruller man croissantdej.

Hvorfor har du valgt at arbejde for Meyers Bageri?

Jeg kan huske, at jeg blev udlært som bager 3. december og 20. december startede jeg i Meyers Bageri. Den 1. december havde jeg været inde og lægge en ansøgning på Amagerbrogade, fordi de havde sagt på skolen, at de manglede svende i Meyers Bageri. Ugen efter ringede Katrine (chef for Meyers Bagerier, red.) og så startede jeg.

Hvad er det særlige ved Meyers brød-filosofi?

Vi går op i brødet på en helt særlig måde. Smagen i brødene er i høj fokus. Jeg synes dog godt, at nogle af dejene kan være lidt for ens. Det kunne være fint, hvis der var lidt mere forskel på brødtyperne.

Har du et yndlingsbrød?

Det må være brødet 'Øl og Kerner' – fordi der er så god smag i.

Hvad arbejder du med lige nu? Nogle projekter i gang?

Jeg bager også en del derhjemme. Lige for tiden er jeg blevet ret begejstret for hampmel. Min søster har gigt og så startede jeg med at eksperimentere med hampmelet og bagte brød af det, fordi det siges at have helbredende egenskaber. Det blev et virkelig lækkert brød, der fik en særlig sød smag. Vi eksperimenterede også med at prøve at bruge det hernede i bageriet, men det blev nok lidt for sødt.

Bliver du aldrig træt af at stå så tidligt op om morgenen?

Nej – jeg synes faktisk, det er okay. Jeg har efterhånden vænnet mig til det, og når jeg skal møde, står jeg op klokken 02. Jeg plejer at tage en lur, når jeg har fri. Husk på, at man siger, at bagere har et godt sovehjerte – vi kan sove på alle tidspunkter.

I Meyers Bageri er det indrettet sådan, at vi roterer rundt mellem de forskellige opgaver, så man altid arbejder med noget nyt. Det kan jeg rigtig godt lide, for på den måde laver man aldrig det samme hver dag. Maria – bagersvend i Meyers Bageri

Bager du også derhjemme?

Ja. Jeg har to små brødre, så det kan ikke undgås. Jeg bager især småkager, men har også lavet konfirmationslagkager. Min fremtidsdrøm er, at jeg gerne vil være konditor, så det håber jeg bliver til virkelighed inden for de næste 10 år. På bageriuddannelsen er fokus nemlig primært på brød. Det gode er også, at det kun tager 1½ år på konditorskolen, når man allerede har bageuddannelsen.

Hvad er dit bedste bagetip til private?

Følg opskriften, hvis du er nybegynder. Selvfølgelig skal man tilsætte melet efter behov, for alle deje er forskellige, men det kan være en god idé til en start at følge opskriften, så man husker at få alle ingredienser med. Man kan selvfølgelig godt eksperimentere, bare man ved, hvad kan gør.

Hvad er det sidste nye du har lært om bagning?

Jeg har lært meget om surdej, mens jeg har været i Meyers Bageri. Meget af det har jeg faktisk lært efter, at jeg blev udlært. Under læretiden lærer du grundteknikkerne, men det er først, når du kommer ud i bagerierne, at du lærer håndværket for alvor. Hærdeovnen, også kaldet stenovnen, har jeg ikke arbejdet så meget med endnu. Det glæder jeg mig til at lære mere om. Stenovnen er god, fordi den giver bedre skorpe.

Meyers Bageri, Amagerbrogade

 

Amagerbrogade 48, 2300 København S
Læs mere om bageriet og sortimentet her