arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

400 g skinkeklump
175 g kæbesnitter (eller brystflæsk uden spæk)
500 g nakkefilet
19 g salt
1 tsk. peber
1 tsk. paprika
en halv muskatnød, fintrevet
75 g løg, fintrevet
½ dl kartoffelmel
2½ dl vand, most, vin eller øl (iskoldt fra fryseren)
svinetarme, udblødte

Sådan gør du:

Skær de 3 slags kød i stykker, der passer til kødhakkeren, og bland dem i en skål. Gnid kødet med saltet, og ælt peber, paprika, revet muskat og finthakket løg ind i kødet, ganske kort. Frys i ca. 1 time, til overfladen er hård, men kødet ikke gennemfrosset.

Hak kødet på kødhakkerens fineste skær (3 mm).
Tilsæt kartoffelmelet til det hakkede kød, og kør kødet på foodprocessoren, indtil det har samlet sig og er blevet findelt – det tager cirka 1 minut. Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak kødet to gange på de fine skær, og ælt farsen på røremaskine eller
i hænderne i en iskold skål.

Tilsæt væske til farsen, stadig i foodprocessoren, og kør, indtil det hele er samlet og har en lind konsistens – det tager yderligere ca. 1-2 minutter.

Mærk løbende, om skålen er kold, og sæt blandingen i fryseren, hvis kødet føles for varmt. Brug eventuelt et stegetermometer. Kødet må ikke overstige 15°.

Steg en lille prøvefrikadelle, og smag, om der mangler salt eller krydderier.

Stop farsen i svinetarme, og drej pølserne i cirka 12 centimeters længde.

Du kan få et virkelig lækkert resultat ved at kold- eller varmrøge ringridere, selvom de fleste sønderjyder nok ville ryste på hovedet af dette.

Grill pølserne over indirekte varme, til de har en fin stegeskorpe og er gennemstegte, men stadig saftige – det tager ca. 15-20 minutter. Du kan også stege pølserne på panden ved lav varme og lige så længe.