arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Croissantdej: 
3 dl koldt vand 
2 dl kold mælk 
2 æg 
60 g gær 
1 kg koldt hvedemel (opbevaret i fryseren natten over) 
120 g sukker 
25 g havsalt 
500 g koldt smør til indrulning

Vaniljecreme: 
1 l mælk 
230 g æggeblommer 
80 g majsstivelse 
300 g sukker 
1 vaniljestang, flækket og kornene skrabet ud

Yderligere:
1-2 æbler i tynde skiver

Sådan gør du: 

Croissantdej 
Bland vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri.
Tilsæt æg, det kolde hvedemel samt sukker og salt, og ælt dejen sammen i 3–5 minutter på maskine eller i hånden til du har en fast, kold dej. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter. Læg smørret mellem to stykker bagepapir, og bank det ud med en kagerulle til en firkant på ca. er 15x15 cm. Undgå at arbejde for meget med smørret, da det så vil blive for blødt. Tag dejen ud af køleskabet, og tryk den ud på et meldrysset bord, så den kommer til at måle ca. 25x25 cm. Læg smørret på midten af dejen, og fold alle 4 dejsider ind over smørret, så du får en lille firkant. Smørret skal være helt dækket af dej.

Tryk forsigtigt dejen lidt fladere, og sæt den så i køleskabet igen i ca. 30 minutter, til den er gennemkold.Tag dejen ud, læg den på det meldryssede bord, og rul forsigtig dejen aflang så den bliver ca. 1 cm høj. Fold de to ender ind mod hinanden, og fold en gang til, så du får fire lag smør, og sæt dejen i køleskabet igen. Vent 30 minutter, gentag så den samme rulleprocedure en gang til, og sæt dejen på køl bagefter. Lad dejen blive gennemkold – det tager ca. 30 minutter.

Vaniljecreme

Bland lidt af mælken med æggeblommerne, majsstivelsen, halvdelen af sukkeret og vaniljekorn og -stang. Pisk det sammen, ikke skummende. Varm resten af mælken og den anden halvdel af sukkeret op til kogepunktet. Pisk den kogende mælk i æggeblandingen, hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge igennem i et minut under konstant piskning. 

Hæld cremen gennem en sigte over i et fad, dæk det til med husholdningsfilm (lad filmen berøre overfladen af cremen) og sæt det i køleskab med det samme. Lad cremen blive kold. Et stykke færdigrullet croissantdej rulles til det er 4 mm tykt, og udskæres i kvadrater på 11x11 cm. Sprøjt to tynde tynde baner af vaniljecreme på hver kvadrat, og placer 8 tynde skiver æbler herpå. Læg fire skiver den ene vej og fire skiver den modsatte vej.

Sæt croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1–2 timer.Drys med flormelis inden bagning, så æblerne på toppen karamelliseres under bagningen. Bag croissanterne i en forvarmet ved ca. 200° i ca. 15 minutter.Hold øje! Temperatur og tid kan variere meget fra ovn til ovn. Afkøl dem på en bagerist.