Vi beklager!
|
||
---|---|---|
{{item.DisplayName}} |
|
|
{{model.warnings[0]}}
|
||
Total | DKK | {{model.total}} |
Vi beklager!
6-8 glas
Æblegløggen her er alkoholfri og derfor også en børnevenlig én af slagsen. Men den kan selvfølgelig opgraderes med lidt lys rom eller snaps lige inden servering.
Du skal bruge:
2 æbler
2-3 spsk. æbleeddike
1 liter god æblemost
4 spsk. rørsukker
1 stjerneanis
3 hele sorte peberkorn
1 kardemommekapsel
1 skive frisk ingefær (½ cm)
1 kanelstang
2 nelliker
40 g tørrede tranebær
Sådan gør du:
Skær det ene æble ud i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med most, sukker og krydderier. Sæt gryden på komfuret og kog den op. Så snart det koger, skal du tage gløggen af varmen og derefter lade den trække i ½-1 time, så den kan tage smag af alle krydderierne. Sigt gløggen over i en anden gryde og varm den let op igen. Smag evt. til med mere æbleeddike og frisk ingefær (tricket med frisk ingefær er at rive lidt på den fine side af et rivejern og så presse det imellem to skeer, så det kun er den rene, stærke ingefærsaft, der ryger i gløggen). Skær det sidste æble i kvarter, befri det for kernehus og skærfrugtkødet i bittesmå tern. Fordel æbletern og tørrede tranebær i varmefaste glas og hæld den varme gløgg oveni.
Server straks!
Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se med, når Jonas fra Meyers Madhus viser dig, hvordan du nemt kan lave æblegløggen derhjemme. Psst.. Det skal være dig vel undt at tilsætte et skvæt brændevin eller Calvados - så er ethvert angreb af tungsind eller vinterdepression afværget.