arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Bund
1/2 portion Meyers mørdej, udrullet 

Mandelcreme 
125 g blødt smør
125 g flormelis
125 g mandelmel eller fintblendede smuttede mandler 
2 små æg
15 g majsstivelse 
1 spsk. calvados eller anden æblebrændevin 
190 g kold kagecreme med vanilje

Deusden
5-7 røde, syrlige æbler, alt efter størrelse 
flormelis til drys 
1 tærteform med løs bund (ca. 26 cm i diameter) 

Sådan gør du: 

Beklæd en tærteform med løs bund med mørdejen - det er nemmest, hvis du har ladet dejen tempere en smule på køkkenbordet, så den ikke kommer direkte fra køleskabet. Buk forsigtigt dejen rundt om formens kant. Kør med en kagerulle hen over formens øverste kant, så du trimmer dejen af, og ret til med fingerspidserne. Prik bunden flere steder med en gaffel, og lad derefter tærtebunden hvile 30 minutter i køleskabet, mens du laver fyldet.

Ælt smør og flormelis sammen med en elpisker (eller med hånden, så er du i dejlig kontakt). Tilsæt mandelmel og æggene - et ad gangen. Ælt i 30 sekunder, hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med elpiskeren, indtil blandingen er let og ensartet. Tilsæt majsstivelse og brændevin og til sidst kagecremen lidt ad gangen. 

Forvarm ovnen til 190º ved varmluft. Kom mandelcremen direkte over i den kolde, ubagte mørdejsbund. Lad mandelcremen nå op til lige under kanten af formen. 

Skyld og tør æblerne. Del dem i kvarter, og fjern kernehusene. Skær æblebådene i lameller, og læg dem taglagt i en ring. Begynd ude i kanten af tærten, og lad næste ring overlappe en smule. Slut af med en lille roset i midten af tærten. Sigt med lidt flormelis, og lad tærten bage i ca. 35 minutter, indtil cremen er souffleret lidt op, og overfladen er gyldenbrun. Tag tærten ud, og lad den afkøle helt på en bagerist inden servering. 

Nyd tærten som den er - den har masser af blød cremethed i sig selv. Du kan evt. servere den med creme fraiche 18%, drænet tykmælk eller sødmælksyoghurt. At servere flødeskum eller fed creme fraiche til vil efter min mening være overkill. Tærten holder sig fint indpakket i køleskabet 3-4 dage, men husk i så fald at lade tærten temperere, før du spiser et stykke. Den kan selvfølgelig også både fryses og lunes.

Tip Netop denne mandelcreme er fantastisk som basisingrediens til tærter og går godt med alle slags frugter og bær. Prøv f.eks. at udskifte æblerne med pærer, rabarber eller hindbær.