arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Dej
Bløddej (se opskriften her)

Appelsinmarmelade
300 g økologiske appelsiner
150 g rørsukker
1 vaniljestang

Marcipan-daddelmix
100 g marcipan
100 g dadler uden sten

Pensling og drys
1 æg
25 g flormelis

Sådan gør du:

Appelsinmarmelade
Vask appelsinerne, og skær dem i tern på 1 × 1 cm. Kom dem i en gryde, og hæld koldt vand på, så det dækker. Kog appelsinerne op, skru lidt ned for varmen, og lad dem koge stille og roligt i 1 minut. Hæld appelsinerne i en sigte over en
skål, og lad dem dryppe af. Kom dem tilbage i gryden sammen med rørsukkeret og kornene fra vaniljestangen, og kog det langsomt op til 110°. Det tager ca. 30 minutter. Lad de karamelliserede appelsiner køle af, inden du kommer dem i dejen.

Marcipan-daddelmix
Hak marcipanen og dadlerne groft med en stor kniv, og bland det godt sammen, så du får lidt af begge dele med i hver eneste bid af den færdige kage!

Dej
Se her hvordan man blander ingredienserne og ælter dejen. Lad dejen hvile koldt i 1 time.
Rul dejen ud på et meldækket bord, cirka 30-40 cm. Pisk æg sammen og og pensl dejens overflade. Fordel marcipan-daddelmix og appelsinerne over dejen. Rul dejen sammen til en roulade, pensl overfladen med æg, og hak den i skiver på 1 cm. Hak skiverne i terninger på 1x1 cm., som på billedet nedenfor.

  • Ambrosia er en julekage, her er opskriften fra kogebogen Meyers Bageskole

Form 12 boller af de små dejterninger med let hånd, så du ikke trykker dejen for meget sammen.

  • Her ser du et billede af hvordan man laver julekagen ambrosia, som kommer fra kogebogen Meyers Bageskole

Læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. 

Lad ambrosiabollerne hæve i cirka 1-2 timer. Bag bollerne i cirka 10-15 minutter ved 200° varmluft. Flyt bollerne over på en rist, og lad dem køle af. Pensl dem med den overskydende appelsinsirup, og drys med flormelis.