arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

10 usprøjtede appelsiner
saft af 1 citron
5 dl vand
10 fennikelfrø
500 g rørsukker

Sådan gør du: 

Appelsinerne er dejlige og forholdsvis billige lige nu, så benyt lejligheden og weekenden til at fylde syltetøjslageret op med denne skønne marmelade: Skræl 2 af appelsinerne med en kartoffelskræller, og sørg for, at der ikke kommer noget af det hvide med på skrællerne.

Skær skrællerne i tynde strimler, og kom dem i en gryde med vandet. Lad strimlerne koge i 15­-20 min. Skær med en kniv skrællen af resten af appelsinerne, så alt det hvide kommer af, og der kun er det rene appelsinkød tilbage.

Skær appelsinkødet i små tern. Kom appelsintern og fennikelfrø op i gryden til strimlerne, tilsæt citronsaft, og lad det simre på lav varme i 30 min. under låg.

Tilsæt sukkeret efter de 30 min., og lad det simre i yderligere 30 min. til en tæt kompot. Marmeladen burde have en passende konsistens nu, men du kan evt. tykne med lidt geleringspulver, hvis du synes.

Kom den varme marmelade på skoldede, Atamon­skyllede syltetøjsglas, og opbevar dem i køleskabet.

Marmeladen kan holde sig uåbnet i 4­5 måneder i køleskabet og 3­4 uger i køleskabet, hvis den er åbnet.


Tip

Det er også nu, sæsonen for blodappelsiner er på sit højeste, og det giver en meget fint parfumeret og aromatisk appelsinmarmelade, hvis du bruger blodappelsiner i stedet for almindelige appelsiner. Der er en nærmest hindbæragtig smag i de røde appelsiner, som ikke er til at stå for, så køb et net, når du falder over dem.