arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

6 skiver lyst hvedebrød
lidt olivenolie
1 agurk eller 3 små skoleagurker
4 friske eller syltede grønne tomater (eller røde)
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
2 håndfulde spinat
2 håndfulde bredbladet persille
1 lille håndfuld mynte
2 håndfulde mizuna (alternativt f.eks. rucola eller frilice)

Dressing
¾ dl koldpresset olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
saft og skal af en
usprøjtet citron
½ tsk. spidskommen,
ristet og knust
1 knivspids stødt kanel
1 tsk. honning
2 fed hvidløg
1 tsk. sumak

Desuden
100 g græsk yoghurt 10 %
½ dl kærnemælk
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Dryp brødet med olivenolie, og grill det på en grill, grillpande eller under ovnens grill på begge sider, til det er gyldent. Pluk det i grove stykker.
Skær agurker og tomater i skiver. Skær bund og top af radiserne, og flæk dem på langs. Skær forårsløgene helt tynde på langs. Kom spinat, persille, mynte og mizuna i koldt vand i 10-15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Hak urter og salater groft igennem.

Dressing
Rør i en stor skål olivenolie, eddike og citronsaft sammen med citronskal, spidskommen, kanel, honning, finthakket hvidløg og sumak.

Ved servering
Rør yoghurten sammen med kærnemælken. Vend alle grøntsager, salater, urter og brødet i skålen med dressingen, og smag til med salt og peber.
Vend yoghurtblandingen forsigtigt i salaten uden at blande for meget. Drys som det sidste med lidt mere sumak.