arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Arepa
1,2 kg tørrede majskerner (f.eks. cariaco fra Venezuela eller Mote fra Peru, men andre typer majskorn kan bruges (men ikke popcornmajs)
1 tsk calciumoxid (brændt kalk)

Carne Mechada (Traditionel venezuelansk pulled beef)
1 liter vand
2 kg oksespidsbryst
40 g olivenolie
500 g hakkede løg
8 hvidløgsfed
400 g hakkede røde peberfrugter
200 g hakkede aji dulce (den mest populære grøntsag i Venezuela, alternativt padronpeber)
500 g hakkede tomater
40 g Worcestershiresauce
10 g friskkværnet sort peber
10 g stødt spidskommen
50 g tomatkoncentrat

 

 

Sådan gør du: 

Arepa
Skyl majskornene godt gennem en sigte.

Hæld 1 tsk calciumoxid i et glas vand. Vandet skulle herefter gerne begynde at boble og til slut aftage. Du skal først bruge calciumblandingen, når boblerne og dampen er aftaget helt. Kom calciumoxidblandingen i en gryde med de skyllede majskorn. Dæk godt med vand. Der skal være et lag på ca. 10 cm vand mellem majskorn og overflade. Bring gryden i kog.

Rør godt rundt og reducer varmen og lad kornene koge videre i ca. 30 min., til de er bløde. Sluk for varmen, dæk gryden med et låg og lad majskornene stå i ca. 12 timer.

Gnid kornene mellem hænderne, så skallen kommer af. Skyl majskernene under koldt vand for at fjerne de sidste skaller. Hak majskornene i en kødhakker.

Saml dejen med hænderne og smag til med salt. Form kugler af ca. 100 g stk og gør dem flade med hænderne til en tykkelse på 0,5 cm og en diameter på ca. 13 cm. Steg hver arepa på en pande på begge sider i lidt olie eller grill dem i ca. 30 sekunder på hver side.

Carne Mechada (Traditionel venezuelansk pulled beef)
Kom vand og kød i en trykkoger i ca. 30 minutter. Har du ikke en trykkoger, så kog da kødet i en gryde i 1-2 timer, til kødet er mørt. Fjern gryden fra varmen. Lad det hele afkøle lidt. Fjern kødet fra gryden og kog bouillonen ned til 0,5 liter væske.

Træk kødet i strimler, evt. med en gaffel.

Varm olivenolien i en gryde og steg løg og hvidløg ved svag varme i ca. 7 minutter. Tilsæt peberfrugt og aji dulce og steg videre i yderligere 7 minutter.

Tilsæt tomat og steg i 5 minutter. Tilsæt Worcestershiresauce, peber og spidskommen. Kog ved mellemvarme, til blandingen næsten er helt tør; det tager ca. 15 minutter. Rør tomatkoncentrat i og kog videre i 2 min., tilsæt den reducerede kødbouillon og kog i yderligere 45 minutter, til væsken er kogt helt ind. Rør i gryden undervejs og smag til sidst til med salt.

Tip Åbn arepaen og fyld den med ca. 80 g kød og top med ca. 20 g revet ost.