arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

500 g små aspargeskartofler
¾ dl æblecidereddike
1 dl vand
1 skalotteløg
1 laurbærblad
1 tsk. sukker
½ dl olivenolie
1 håndfuld dildkviste
200 g renset stenbiderrogn
1 håndfuld rosa grønkål
¾ dl cremefraiche 38 %
1 håndfuld kartoffelchips
4 sprøde kyllingeskind  
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Skrub kartoflerne rene med en stiv børste. Tag ca. 100 g fra, og skær dem i fine skiver på 4­5 mm.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog de kartofler, du har skåret i skiver, i 4­5 minutter ved svag varme. Hæld vandet fra, og køl kartoflerne af under den kolde hane – det er vigtigt, de stadig har bid.

Snit skalotteløget fint. Tag en lille smule fra, og sæt til side. Kog æblecidereddike og vand med det meste af det snittede skalotteløg samt laurbærblad og lidt salt. Kom de kogte kartoffelskiver i lagen, og lad dem trække i mindst 3 timer.

Kog de resterende kartofler møre i letsaltet vand i 15­-18 minutter. Si vandet fra, og lad dem køle af til stuetemperatur. Mos kartoflerne groft med en gaffel. Vend dem med lidt olivenolie og et par spsk. lage fra de syltede kartofler, og smag til med salt og peber.

Smag stenbiderrognen til med salt, og læg rognen i en finmasket sigte, så det meste af væden kan dryppe af – det tager 15­-20 minutter.

Skyl kålen grundigt i rindende vand, og pluk den i fine buketter. Læg kålen i koldt vand i 20­-25 minutter, til den er sprød. Slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke.

VED SERVERING
Fordel de mosede kartofler på et stort fad. Si resten af lagen fra de syltede kartofler, og vend dem med kålen. Anret de syltede kartofler, dild og kål sammen med stenbiderrognen og cremefraiche på fadet. Fordel kartoffelchips og kyllingeskind over salaten sammen med det sidste skalotteløg.

#TIP

På et stykke godt rugbrød bliver denne salat til et skønt stykke smørrebrød.