arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

1 håndfuld kørvel
3 håndfulde ramsløg
2 håndfulde rucola
4 forårsløg
1 dl cremefraiche 38 %
2 spsk. citronsaft
2 spsk. koldpresset olivenolie
1 knivspids sukker
4 spisemodne avokadoer
200 g pillede rejer, gerne nordatlantiske
Havsalt
Friskkværnet peber
4 spsk. rugknas med citronskal og dildfrø

Sådan gør du:

Læg kørvel, ramsløg og rucola i rigeligt koldt vand i 10-15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Pluk kørvelen i buketter. Hak evt. ramsløgene groft, alt efter bladenes størrelse. Skyl forårsløgene grundigt, og skær dem i tynde skiver.

Blend en håndfuld ramsløg med cremefraichen, og smag til med salt og peber. Sæt dressingen i køleskabet.

Rør citronsaft, olivenolie og sukker sammen, og smag til med salt og peber. Skær avokadoerne over, og fjern stenene – det er nemmest med et enkelt hug med en tung, skarp kniv. Pil skallerne af, og skær avokadoerne i både. Fordel dem på et fad sammen med rejerne.

Pensl avokadoerne og rejerne med det meste af citron-oliemarinaden. Fordel skefulde af cremefraiche-dressingen på fadet. Vend kørvel, forårsløg, rucola og resten af ramsløgsbladene med resten af citronmarinaden, og anret dem oven på avokado og rejer. Drys til sidst med rugknasen.