Vi beklager!
|
||
---|---|---|
{{item.DisplayName}} |
|
|
{{model.warnings[0]}}
|
||
Total | DKK | {{model.total}} |
Vi beklager!
med ramsløg og rugknas
4 pers.
Avokado og rejer er en klassisk sammensætning. Det eneste, parret mangler, er syre, knas og kant. Det får de fra ramsløgene med deres urteagtige hvidløgsmag og fra citronsaft, rucola og crunchy rugbrød. En skøn forårssalat til en let frokost eller en forret.
Fra kogebogen: Meyers salater årets rundt
Det skal du bruge:
1 håndfuld kørvel
3 håndfulde ramsløg
2 håndfulde rucola
4 forårsløg
1 dl cremefraiche 38 %
2 spsk. citronsaft
2 spsk. koldpresset olivenolie
1 knivspids sukker
4 spisemodne avokadoer
200 g pillede rejer, gerne nordatlantiske
Havsalt
Friskkværnet peber
4 spsk. rugknas med citronskal og dildfrø
Sådan gør du:
Læg kørvel, ramsløg og rucola i rigeligt koldt vand i 10-15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Pluk kørvelen i buketter. Hak evt. ramsløgene groft, alt efter bladenes størrelse. Skyl forårsløgene grundigt, og skær dem i tynde skiver.
Blend en håndfuld ramsløg med cremefraichen, og smag til med salt og peber. Sæt dressingen i køleskabet.
Rør citronsaft, olivenolie og sukker sammen, og smag til med salt og peber. Skær avokadoerne over, og fjern stenene – det er nemmest med et enkelt hug med en tung, skarp kniv. Pil skallerne af, og skær avokadoerne i både. Fordel dem på et fad sammen med rejerne.
Pensl avokadoerne og rejerne med det meste af citron-oliemarinaden. Fordel skefulde af cremefraiche-dressingen på fadet. Vend kørvel, forårsløg, rucola og resten af ramsløgsbladene med resten af citronmarinaden, og anret dem oven på avokado og rejer. Drys til sidst med rugknasen.