arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Paprikamandler:
80 g mandler
½ tsk. paprika
½ tsk. salt
1 knivspids stødt spidskommen
1 knivspids knust chili
½ fed revet hvidløg
½ dl vand

Salat:
2 håndfulde spinat og grønne salater f.eks. rucola, mizuna og frisée
½ håndfulde kørvelblade
2 modne avocadoer
3 pink grapefrugter
1 lille rødløg

Citrusmarinade: 
saft af grape-resterne
2 spsk. citronsaft
4 spsk. olivenolie
½ spsk. honning eller mørk sirup
havsalt
friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Paprikamandler:
Tænd ovnen på 130°. Kom mandler, paprika, salt, spidskommen, chili, hvidløg og vand i en skål, og bland det hele godt sammen, så alle mandlerne bliver overtrukket' med krydderier. Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 1–1½ time, til de er tørre. Ryst lidt i dem undervejs.

Salat:
Skyl spinat, salat og kørvel i koldt vand, og slyng dem i en salatslynge eller dup dem tørre i et rent viskestykke. Skær avocadoerne over, fjern midterstenen, og løsn frugtkødet fra skallen med en spiseske. Skær avocadobådene i flotte stykker på langs. Skær skrællen af grapefrugterne med en skarp kniv, og sørg for at komme helt ind til frugtkødet. Skær nu mellem lamellerne, så du får fine grape-fileter. Skær rødløget i tynde skiver.

Citrusmarinade:
Pres saften ud af grape-resterne, og bland den med citronsaft, olivenolie og honning. Smag marinaden til med salt og peber. Vend spinat, salat og kørvel forsigtigt med avocado, grapefileter, rødløg og citrusmarinade, og arrangér salaten på et fad. Drys med paprikamandler, og servér, f.eks. som tilbehør til en risotto eller gratin af blomkåls-broccoli-familien.