arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Syltet citron til blomkål
100 g citron, ubehandlet
100 g sukker
0,5 g flagesalt 
0,5 dl koldpresset rapsolie

Gomasio
100 g sesamfrø
15 g flagesalt

Blomkål
1 helt blomkålshoved
0,25 dl neutralt olie
0,25 dl smeltet brunet 
1 spsk. sesamolie
Gomasio (sesamsalt)
Friskhakket frisk koriander og basilikum

Sådan gør du:

Syltet citron til blomkål:
Citron skæres så tyndt som muligt og kerner og endestykker kasseres. 
Drys med salt, sukker og olie. 
Hvis man har mulighed for at vakuumpakke det saltede citron, er det klart til brug efter 2 dage. Alternativt trækker det i en luftæt beholder i køleskabet mindst 1 uge før det er klart. 

Gomasio: 
Sesamfrøene ristes på en tør pande til de begynder at dufte og poppe let. Ryst panden et par gange undervejs og hav en skål parat til at hælde dem over i, når de er tilpas ristede. 
Bland sesam med salt og lad det køle helt af. 
Salt og sesam knuses groft i en morter eller krydderimølle og er klar til brug. 

Blomkål: 
Blomkål pensles med olie- og smørblandingen, drysses med gomasio og lægges i et ovnfast fad (gerne af metal, da det fordeler varmen bedst).
Bages tildækket i 1,5 time ved 175 c - dog skal det være utildække de sidste 10-15 minutter, så det kan få en lækker gylden farve. 

Anretning: 
Blomkålshoved sættes helt på enten et skærebræt eller på et passede fad og "parteres" ved bordet. 
Drys blomkålshovedet med 2 - 3 spsk. finthakket syltet citron, friskhakkede urter og eventuelt et ekstra drys gomasio. 
Sæt gerne en skål på bordet med syltet citron blandet med hakkede urter, så man kan øse lidt ekstra over de udskårne stykker.