arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Syrnet mandelmælk
1⁄2 l mandelmælk
2 tsk. æbleeddike

Bagt blomkål
1 blomkål
3-4 spsk. olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Korianderolie
1⁄2 bundt koriander
1 dl olivenolie

Desuden
Olivenolie
1 granatæble
50 g hasselnøddekerner eller mandler

Sådan gør du:

Syrnet mandelmælk
Rør eddiken i mandelmælken, og lad den stå ved stuetemperatur i 1-2 timer, til den tykner. Bagt blomkål Skær de grønne blade fra blomkålshovedet, og skyl det grundigt. Skær evt. blomkålshovedet over, hvis du vil have en større flade at brune i ovnen.

Gnid blomkålshovedet med olie, salt og peber, og bag det i ovnen ved 230° i ca. 30 minutter, til det er mørt og har fået en flot gyldenbrun overflade.

Korianderolie
Skyl korianderen, slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke, og blend den med olivenolie, til du har en ensartet, helt grøn olie.

Ved servering
Skær granatæblet over på midten, og bank kernerne ud ved at holde om- kring skærefladen, over en skål, og slå på bagsiden med en grydeske. Pluk kernerne fri for den hvide inderskal.

Rist nødderne i et par minutter på en varm pande, og hak dem groft. Anret blomkålshovedet på et fad. Top med granatæblekerner, hakkede mandler, syrnet mandelmælk og til sidst korianderolie.

TIP Er der flere granatæblekerner, end du kan spise til din blomkål, så prøv at komme dem i en juicer sammen med æbler og limesaft – og evt. resterne af blomkålen. Det giver en karakterfuld, frisk juice med en let bitter kant.

Foto: Anders Schønnemann