Tilbage til opskrifter

Bagt hvidkål med habanerosalsa

Den hårde bagning giver, lidt overraskende, hvidkålen en lethed i smagen, man ikke normalt forbinder med hvidkål. Der et tryk på chilivarmen og urterne i habanerosalsaen. Skal det være mildere, så vil hvidkålen også gøre sig godt med en simpel pesto eller en mole.

Sådan gør du

Bagt hvidkål

Skær hvidkålen i både på langs. Pensl dem med olie, og krydr alle overflad- erne med salt. Bag dem i ovnen på en smurt bageplade ved 200° i 40-45 minutter, til kålen har en mørk overflade.

Habanerosalsa

Skær chilien i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Steg chili, løg, hvidløg og mandler i olivenolie på en pande, til løgene er gyldne. Køl ned til stuetemperatur, og blend kort med olivenolie, limesaft, sukker, salt og koriander til en grov salsa. Smag til med salt og peber. Server habanerosalsaen til den bagte, varme hvidkål.

Ingredienser

Bagt hvidkål

1 lille hvidkål
olivenolie
havsalt

Habanerosalsa

1 gul habanerochili (eller anden chilitype)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
50 g smuttede mandler
¾ dl olivenolie
¾ dl limesaft
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 håndfuld koriander
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her