arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Bagte æbler
2 stjerneanis
1 dl porter
2 spsk. brun farin
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 vaniljestang
6 coxorange-æbler

Øl-is
5 dl fløde 13%
150 g sukker
1 dl porter
½ vaniljestang
5 æggeblommer

Sådan gør du det:

Bagte æbler
Knus stjerneanissen let i en morter eller med den flade side af en kokkekniv. Kom anissen i en skål sammen med porter, brun farin, fintrevet citronskal og citronsaft, rapsolie og flækket, udskrabet vaniljestang og vaniljekorn, og rør det sammen til en lage. Vask æblerne, sæt dem hele i et ovnfast fad, og hæld lagen ud over dem.
Bag æblerne i ovnen ved 150º i 50-60 min. – vend æblerne rundt et par gange under bagningen, og overhæld dem med lagen, så de bliver ens bagt og samtidig smukt glaserede og helt blanke. Server æblerne lune med øl-is og lidt af lagen til.

Øl-is
Kom fløde, sukker, porter og flækket, udskrabet vaniljestang og vaniljekorn i en gryde. Varm forsigtigt blandingen op, så sukkeret opløses. Kom æggeblommerne i en skål, der er stor nok til at kunne rumme alle ingredienserne. Hæld lige så stille og under grundig piskning den varme væske ned i æggeblommerne.