arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Tørrede oliven
50 g sorte oliven

Gulerødder
1 1⁄4 kg gulerødder, gerne i flere farver
1 fed hvidløg
1⁄2 tsk. salt
1 dl olivenolie

Desuden
Olivenolie
Citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk. knuste hibiscusblade (kan købes i helsekost-butikker)

Sådan gør du:

Tørrede oliven
Udsten olivenerne, og skær dem i grove stykker. Tør dem i ovnen ved 150° i 1 time.

Gulerødder
Skræl eller skrub alle gulerødderne. Vælg den største af dem, og skær den i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern eller med en tyndskræller.

Læg skiverne direkte i koldt vand, så de bliver helt sprøde. Vend 1/3 af de resterende gulerødder med 1⁄2 dl olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 225° i ca. 30 minutter, til de er møre.

Skær resten i grove stykker, kom dem i en gryde sammen med hvidløg og salt, og dæk med vand. Kog gulerødderne møre – det tager ca. 20 minutter. Hæld kogevandet fra, men gem det.

Blend gulerødder og hvidløg til en glat pure med 1⁄2 dl olivenolie og lidt af kogevandet. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Ved servering
Hæld vandet fra de tyndtskårede gulerødder, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Vend dem med lidt olie, citronsaft, salt og peber. Server de tre elementer for sig, eller lav en samlet, flot anretning: Anret gulerodspureen i bunden af en tallerken, og fordel de bagte gulerødder ovenpå.

Drys med de tørrede oliven, top med de tyndtskårede gulerødder, og drys til sidst med knuste hibiscusblade.

TIP Lav gerne en stor portion tørrede oliven, og opbevar dem i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. De kan holde sig i mindst et par måneder.

Foto: Anders Schønnemann