arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

BAGTE JORDSKOKKER
700 g store jordskokker

RÅSYLTEDE JORDSKOKKER
½ dl æblecidereddike
2 spsk. sukker
2 spsk. vand
1 tsk. salt
1 knsp. hvidløg, finthakket
2-3 jordskokker

SPINATPURE
4 håndfulde spinatblade
1 dl vindruekerneolie

DESUDEN
citronsaft
½ håndfuld kørvelblade
½ håndfuld brøndkarse
½ håndfuld skvalderkål
1 dl hasselnøddemælk
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Bagte jordskokker
Skrub jordskokkerne rene – behold skallen så intakt som mulig. Tag et par stykker af de mindst knoldede fra til de råsyltede jordskokker. Fordel de øvrige jordskokker i et ildfast fad, krydr dem med salt, og bag dem i ovnen ved 175° i 40-45 minutter. Køl jordskokkerne ned, til de er til at røre ved, skær dem i halve på langs, og tryk kødet op gennem skindet, så du næsten vender vrangen ud på dem. Spred jordskokkerne ud på en bageplade med skindsiden nedad, og lad dem stå og køle af og tørre i et par timer. Pensl det hvide jordskokkekød med olie, krydr med salt, og bag dem i ovnen ved 220° i 15-20 minutter, til de er gyldne og let sprøde.

Råsyltede jordskokker
Kog æblecidereddike op med sukker, vand, salt og hvidløg, og lad det koge, til sukkeret er opløst. Skær jordskokkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og skyl dem i koldt vand. Læg dem i en skål, hæld syltelagen over, og lad dem trække i mindst 2 timer, gerne natten over.
Spinatpure Skyl spinaten, og slyng den tør i en salatslynge. Blancher den i kogende vand i 20-30 sekunder, og køl den ned i koldt vand. Pres væsken ud af spinaten, blend den med vindruekerneolie til en glat pure, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. 

Ved servering
Fordel spinatpure og hasselnøddemælk i bunden af et stort fad sammen med de sprøde, bagte jordskokker og råsyltede jordskokkeskiver. Top med masser af krydderurter.

TIP
Det kan være svært at få andre rodfrugter til at ’eksplodere’ på samme måde som jordskokkerne, men prøv dig frem med at bage gulerødder eller gule beder efter samme opskrift.