arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Rabarber
500 g rabarber
250 g sukker

Hasselnøddevafler
75 g æggehvide
35 g sukker
100 g sukker
75 g fintmalede hasselnødder
25 g hasselnøddeflager

Ingefærcreme
3 dl kvark 5 %
1 tsk. fintrevet ingefær
3 spsk. akaciehonning
Evt. citronsaft
1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Rabarber
Varm ovnen op til 150°. Gør rabarberne i stand. Skær toppen af og rens foden, som er den mest delikate bid af rabarberen. Skær rabarberne i mindre stykker, og vend dem sammen med sukkeret. Fordel dem i ét lag i et ildfast fad. Bag dem 15-20 minutter, til de er møre, uden at de mister formen (lad endelig være med at rode for meget rundt i dem efter de første 5-10 minutter i ovnen). Hold øje med dem, de skifter forholdsvis hurtigt konsistens.

Hasselnøddevafler
Pisk æggehviderne med 35 g sukker til en marengsagtig konsistens. Bland de 100 g sukker med de malede nødder og fold forsigtigt blandingen ind i marengsen. Bred forsigtigt vaffeldejen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir – det er nemmest, når du bruger en palet til den del af jobbet. Marker vaffelstykkerne med en kniv. Fordel nøddeflagerne over. Bag vaflen gylden og sprød (gerne ved varmluft) ca. 30 minutter ved 160°. Køl af. Bræk vaflerne i stykker og opbevar dem i en tætsluttende beholder, hvis du ikke skal bruge dem med det samme.

Ingefærcreme
Varm kvark og ingefær op i en gryde, til kvarken netop smelter. Lad det køle af. Rør honningen i. Smag evt. til med citronsaft. Pisk fløden til let skum og vend den i. Læg 2-3 vaffelstykker sammen med creme og bagte rabarber på flade desserttallerkner. Hæld rabarbersiruppen uden om.

Server straks.