arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

KAGECREME
½ vaniljestang
4 æggeblommer
320 g sødmælk
100 g sukker
27 g maizena
TÆRTEBUND
250 g glutenfri havremel
125 g smør
70 g flormelis
1 æg
10 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
30 g mælk

MANDELCREME

80 g flormelis
80 g smør
1 æg
80 g mandelmel
10 g maizena
125 g af den kolde
kagecreme

DESUDEN
200 g piskefløde
evt. mørk chokolade
1-2 bakker hindbær
eller jordbær

Sådan gør du:

Kagecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommer i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt maizena uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning – pas på, den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med køkkenfilm, og lad den køle helt af i køleskabet inden brug.

Tærtebund

Vend havremel, smør og flormelis sammen, så du har det klar. Pisk æg og mælk sammen. Pisk loppefrøskallerne i, og bland og ælt efter 10 sekunder havremel, smør og flormelis i. Vend dejen ud på bordet, og ælt, til den er jævn og fin.

Mandelcreme
Rør smør og flormelis luftigt, og rør mandelmel og maizena i. Rør ægget i, og vend de 125 g kold kagecreme i. Rør det forsigtigt igennem, så cremen er ensartet.

Bagning

Rul tærtedejen tyndt ud til ca. 3-4 mm. Læg den over formen, pres den godt ud i kanten nederst, og fold og pres den ud over overkanten, så den går mindst 1½ cm ned langs yderkanten (se næste sidste). Lad dejen hvile i formen i køleskabet i mindst en time. Bag nu tærteformen ved 190° i cirka 5 minutter. Tag den ud af ovnen, og rul
en kagerulle over formens kant, så du skærer de kanter, der hænger ud over siden, af, og får et flot skæresnit. Kom mandelcremen i den forbagte tærtebund, glat cremen ud, og bag tærten ved 180°, til overfladen er flot gylden og mandelcremen virker fast – det tager ca. 15-20 minutter.

Finish

Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den resterende kagecreme. Smør cremen flot ud på den afkølede mandelbund, og top med bær.

TIP Hvis kagen skal stå lidt, inden du skærer af den, kan du pensle lidt smeltet chokolade på den bagte mandelcreme, efter du har ladet den køle af og sætte sig lidt – inden du kommer kagecremen i.
Det gør, at mandelbunden ikke bliver blød af kagecremen. Du kan selvfølgelig også gøre det af ren kærlighed til chokolade.

Relaterede opskrifter