arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Beef Rendang
800 g oksespidsbryst
1 tsk. fint salt
4 fed hvidløg
5 cm galangarod eller frisk ingefær
1 spsk. stødt koriander
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemejepulver
1½ spsk. chilipulver
2 rødløg
5 frosne limeblade (fra en asiatisk butik)
2 stængler citrongræs
7½ dl kokosmælk 

Lynsyltet kål
1 spidskål eller hvidkålshoved
1 fed hvidløg
1 cm ingefær
½ rød chili
½ tsk. korianderfrø
150 g sukker
½ tsk. salt
3 dl æbleeddike

Desuden
Neutral olie til stegning
Frisk limesaft
Sukker
Havsalt
Mindst 12 store rejechips (fra en asiatisk butik, til selv-pop)
Optøede limeblade til topping
4 dl basmatiris

Sådan gør du:

Dagen før
Skær kødet i 8 store stykker, drys dem med salt, og dæk dem til. Sæt kødet i køleskabet natten over.

Snit hvidkålen fint. Pil hvidløget og skræl ingefæren, hak begge dele fint, eller knus dem i en morter. Snit chilien i skiver. Rist korianderfrøene på en varm, tør pande, til de dufter kraftigt. Kom alle krydderierne i en gryde sammen med sukker, salt og eddike, og kog det op. Kom hvidkålen i lagen, og kog den i ca. 5 minutter. Fyld kål og lage i en beholder, der kan lukkes tæt. Lad den trække i køleskabet natten over.

På dagen
Begynd med at lave en sambal: Pil hvidløgene, og skræl galangaen eller ingefæren. Stød eller blend hvidløg og ingefær til en grov pasta sammen med koriander, spidskommen, gurkemeje og chili. Pil løgene, og hak dem groft. Kom dem i en bredbundet gryde, og svits dem i lidt olie sammen med sambal, limeblade og citrongræs hakket i mindre stykker – du kan med fordel knuse citrongræsstænglerne lidt med en kødhammer, før du hakker dem i stykker, så kommer smagen bedre frem. Svits krydderierne i 4-5 minutter – de må ikke tage farve. Tilsæt kødet sammen med kokosmælk. Lad retten simrekoge ved meget svag varme, til kødet næsten trevler og er helt mørt. Regn med 2½-3 timer. Tilsæt evt. mere kokosmælk undervejs.

Når rendangen er færdig, skal sovsen være kogt ind til ca. 4 dl. Det er ok, at sovsen er ved at skille. Smag til med salt og limesaft, og juster evt. med lidt sukker. Friter rejechipsene i 10-15 sekunder i meget varm neutral olie – enten i en bred gryde eller en friteuse. Friter dem én ad gangen, og læg dem på et stykke køkkenrulle, efterhånden som de bliver færdige. Snit limebladene så fint som muligt. Kog risene efter anvisning på posen.

Ved servering
Server rendangen rygende varm toppet med limeblade, og spis med ris, rejechips og syltet kål.