arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 blomkål
3 stængler bladselleri
25 g hasselnødder
10 g smør
2 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt og friskkværnet peber
fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron
lidt blandede krydderurter (kørvel og bredbladet persille)

Sådan gør du:

Tag de grønne blade af blomkålen, og kasser dem. Skær de alleryderste små buketter af blomkålen, og kom dem i en skål. Skær resten af blomkålen ud i store stykker, og kom dem i en gryde med lidt vand i bunden. Sæt gryden på komfuret, og damp blomkålen under låg i ca. 10-12 min. Blomkålen skal være mør, men den må ikke koge for længe, da den godt kan komme til at lugte og smage lidt ”fesent” – sådan en barndommens bagtrappeblomkål, som mange husker den. Lav salaten, mens kålen koger: Skyl bladsellerien, og snit den i helt fine strimler, og knus eller hak hasselnødderne let.

Bland de små blomkålsbuketter, bladselleri og hasselnødder, og mariner dem med halvdelen af rapsolien, salt, peber og lidt citronsaft. Hæld blomkålen og 1 dl af kogevandet i en blender, og blend med smør, den anden halvdel af rapsolien, fintrevet citronskal og citronsaft. Blend, til puréen er glat, og smag så til med salt og peber. Skyl krydderurter, og pluk dem i små buketter. Anret den lune puré på et fad, og drys med den sprøde salat og krydderurterne på toppen. Spis blomkålspuréen som forret med godt brød til, eller brug den som tilbehør.

Den cremede puré besidder nærmest majonæsekvaliteter, og jeg er ret vild med at kombinere den med fisk og skaldyr, f.eks. som akkompagnement til kogt jomfrumhummer, rejer eller blæksprutte.