arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Suppe:

400 g blomkål

2 løg

2 fed hvidløg

2 spsk. koldpresset rapsolie

6 dl letmælk
salt og peber

Krydderurtesalat:

1 skalotteløg

1 bundt sødskærm

60 g hasselnøddekerner

2 tsk. koldpresset rapsolie

2 tsk. Æblecidereddike

Evt. sukker

Sådan gør du: 

Suppe:
Pluk blomkålene i buketter, og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Sæt en gryde over med rapsolien, og steg løg og hvidløg ved svag varme, til de er glasklare.
Tilsæt blomkålen, og lad den stege med et øjeblik. Hæld så mælk på, og lad det simre, til blomkålen er mør. Blend det hele til en glat, cremet suppe, og smag til med salt og peber.

Krydderurtesalat:
Skær skalotteløget i helt tynde ringe – så tynde som muligt, da de skal rå i salaten.
Pluk bladene af sødskærmstilkene, hak hasselnødderne groft, og vend det hele i en skål sammen med rapsolien og eddiken. Smag til med salt og peber, sukker og evt. lidt mere eddike.

Læg en lille håndfuld af krydderurtesalaten på toppen af hver portion suppe.
Denne suppe er tænkt som en varm ret, men kan også serveres kold med grillet surdejsbrød som tilbehør. 

Du kan bruge en blanding af estragon og kørvel – eller bare en af delene - i stedet for sødskærm. Du kan naturligvis bruge andre krydderurter i stedet.