arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

500 g blommer, gerne victoria
300 g knoldselleri
100 g rørsukker
2 stjerneanis
1 kanelstang
havsalt og friskkværnet peber
3 dl blommeeddike eller anden frugteddike

Sådan gør du:

Skyl blommerne, udsten dem, og skær frugtkødet ud i grove tern. Skræl knoldssellerien, og riv det på den grove side af rivejernet. Kom sukkeret i en gryde, og smelt det til let gyldenbrun karamel. Kom blommer og selleri ned i karamellen, og tilsæt krydderier og salt og peber.
Hæld så eddiken på, og lad det hele koge 15-20 min. på svag varme under låg, og husk at røre en gang imellem, så det ikke brænder på. Tag låget af gryden, og kog i yderligere 5 min. for at koge lidt af væden ud af relishen – den skal have konsistens som en tæt kompot. Smag til med ekstra salt, peber og eddike, hvis det behøves. Relishen skal have en god sur-sød smag, så den kan spises som tilbehør til kød, fjerkræ og kraftige oste. Kom den varme relish på skoldede glas, og sæt den i køleskabet. Her kan relishen holde sig i 2-3 måneder i uåbnet stand og 20-30 dage, hvis den er åbnet.