Skøn blommesaft der nydes bedst iskold, fortyndet med vand. Saften smager også meget dejligt, hvis du varmer den op med en kanelstang og et par grønne kardemommekapsler eller et stykke frisk ingefær og drikker den som aftensjælevarmer.

Sådan gør du

Vask blommerne, og fjern stilke og eventuelle blade. Kom de hele blommer i en gryde sammen med rørsukker, vand og 1 citron skåret i kvarte. Bring det i kog, og lad det småsimre i 5 minutter, tag så gryden af varmen, og lad hele herligheden trække i 20-25 minutter. Sigt saften igennem en sigte, og mos let på blommer og sten med en ske, så frugtkødet kommer af, og al saft og kraft kommer med ud. Smag blommesaften til med saften af de resterende 2 citroner, og hæld den på rene, skoldede flasker. Sæt saften i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 1 uge. Drik saften ufortyndet og med masser af isterninger i.

Ingredienser

1 kg blommer (mirabeller er også meget velegnede)
400 g mørk rørsukker
3 l vand
3 usprøjtede citroner