arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 kg blommer (mirabeller er også meget velegnede)
400 g mørk rørsukker
3 liter vand
3 usprøjtede citroner

Sådan gør du:

Vask blommerne, og fjern stilke og eventuelle blade.
Kom de hele blommer i en gryde sammen med rørsukker, vand og 1 citron skåret i kvarte. Bring det i kog, og lad det småsimre i 5 min., tag så gryden af varmen, og lad hele herligheden trække i 20-25 min. Sigt saften igennem en sigte, og mos let på blommer og sten med en ske, så frugtkødet kommer af, og al saft og kraft kommer med ud. Smag blommesaften til med saften af de resterende 2 citroner, og hæld den på rene, skoldede flasker. Sæt saften i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 1 uge. Drik saften ufortyndet og med masser af isterninger i.