arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

700-800 g oksetykkam 
1 tsk. fint salt 
2 løg 
1 spsk. paprika 
1 spsk. tomatpuré 
400 g flåede tomater 
4 dl lys kalvebouillon 
400 g svampe som østershatte, marksvampe eller vilde svampe   
2 dl cremefraiche 38%
evt. 1 håndfuld små vintertomater
½ bundt persille eller purløg

Sådan gør du:

Dagen før
Skær oksetykkammen i tern, drys dem med salt, og dæk dem til. Sæt dem i køleskabet natten over.

På dagen
Brun kødet i olie ved høj varme i en tykbundet gryde. Pil og snit løgene, og lad dem riste sammen med kødet – tilsæt også paprika, og lad det riste med i nogle minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater og bouillonen, og læg låg på gryden. Simrekog retten i 1½-2 timer, til kødet er helt mørt. Rengør imens svampene, og kog dem med de sidste 10 minutter af tilberedningstiden sammen med cremefraichen. Smag til med salt og peber. Hvis du er heldig at finde nogle gode importerede vintertomater, så vend dem ned i stroganoffen, lige inden spisetid. Drys også gerne med friskhakket persille eller purløg. Spis med stegte kartofler og friskbagt hvedebrød.