arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Grød

½ dl vand
8 dl sødmælk
80 g boghvedegryn
40 g kokosmel
Lidt salt


Drys

2 Æbler
10 tørrede figner
2 gulerødder

Kom først lidt vand i gryden, og lad det koge. Tilsæt herefter mælken, og bring det forsigtigt i kog. Vandet gør, at mælken ikke brænder så let på.

Tilsæt boghvedegryn og kokos under omrøring, og få igen gryden i kog. Lad nu grøden simrekoge i ca. 1/2 time – rør ofte i grøden undervejs. Tilsæt til sidst lidt salt, og rør godt rundt, så grøden samtidig bliver jævn.

Skær æblerne i halve, fjern kernehusene, og skær dem i små tern – lad skrællen sidde på, da den er fyldt med smag og vitaminer. Skær også fignerne i små tern, og skræl og riv gulerødderne fint. Kom æbler, figner og gulerødder i skåle.

Server grøden med skåle med æbler, figner og fintrevet gulerod ved siden af, så børnene selv kan komme det på. Grøden kan også serveres med en smørklat og lidt sirup.

TIP:
Gem evt. overskydende grød til at komme i brøddej eller lave sprøde flager af. Se f.eks. tippet, side 31. En god måde at få glæde af en grødrest på er ved at lave klatkager. Vend lidt mel og lidt æg (og evt. lidt citronskal, sukker og vanilje) i dejen, og steg klatkagerne i smør på panden. Mums!

Relaterede opskrifter