arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

100 g boghvedemel
1 g salt
1 æg
300 g mælk
smør til stegning

Sådan gør du: 

Pisk boghvedemel, salt og æg sammen i en skål. Tilsæt mælken ad tre omgange under kraftig piskning. Sørg for, at dejen er pisket glat, inden du fortsætter.

Lad dejen stå og hvile en times tid på køkkenbordet. Varm en pande op til mellemvarme – helst en med non-stick overflade – og bag boghvedepandekagerne i smør, præcis som med almindelige pandekager, til de er flot gyldenbrune på begge sider.


TIP
BLINIS ELLER DESSERTPANDEKAGER

Hvis du vil lave blinis, så tilføj 50 g ekstra boghvedemel og skift mælken ud med kærnemælk. For at få den karakteristiske blinisluftighed skal du dele ægget og kun piske æggeblommen i melet sammen med 1 g bagepulver og ekstra 3 g salt. Pisk æggehviden luftig og hvid, og vend den forsigtigt i dejen som det allersidste  inden bagning. Bag små tykke pandekager, evt. i en blinispande, hvis du har en. Opskriften giver 15-18 stk.

Hvis du vil lave dessertpandekager, foreslår vi, at du skifter halvdelen af boghvedemelet ud med glutenfri havremel og  tilsætter 25 g sukker.