arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Kødboller
500 g hakket kalv og flæsk, 8-15% fedt
1 lille tsk. salt
1 æg
45 g hvedemel
2½ dl sødmælk
2 store løg, fintrevne
½ tsk. peber

Karrysauce
2 løg, finthakkede
1 tsk. smør
2 madæbler i tern
1 lille spsk. madraskarry
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl sødmælk
½ dl fløde
5 dl hønsefond
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber

Smørbolle
25 g blødt smør
25 g hvedemel

Sådan gør du:

Kødboller
Rør kødet med salt og æg, og tilsæt løg, mel og peber. Rør mælk i farsen og lad den trække tildækket i køleskabet et par timer, eller til næste dag. Form farsen til små boller med en våd spiseske og læg dem forsigtigt i kogende saltet vand i 3-5 min.

Sauce
Sautér løg, æbler, hvidløg og karry i smør. Tilsæt hønsefond, mælk og fløde og lad koge op. Jævn saucen med en smørbolle, blend og smag til med salt, peber og æblecidereddike. Læg kødbollerne i saucen og varm retten hurtigt igennem.

Smørbolle
Rør blødt smør og mel sammen til en glat, luftig masse.

Tip Tilbehør kunne være rispilaf, æblerelish eller råkost af æble og kål, samt grofthakket kruspersille.