Tilbage til opskrifter

Boller i selleri

En klassisk ret på boller i karry, som vi kender den. Top den med masser af bredbladet persille, og server med ris, kogte kartofler eller korn.

Sådan gør du

Fars

Læg brødet i blød i mælk i ca. 10-15 minutter. Kom kødet i en skål, og rør med salt, peber, æg og udblødt brød og mælk til en lind fars. Det er en god idé at røre den i et par minutter, så farsen bliver rørt sej og derved bliver godt saftig, når den tilberedes.

Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile i 15-20 minutter, inden du laver boller. Bring vand eller bouillon i kog, og tilsæt salt og laurbærblade. Når vandet koger, så form farsen til boller med en spiseske, og kom bollerne ned i vandet lidt ad gangen, og lad dem koge/pochere på helt lavt blus i 4-5 minutter, indtil de bliver faste og selv kommer op til overfladen.

Fisk bollerne op, og læg dem i en skål, og lav flere boller, indtil al farsen er brugt.

Sovs

Skræl og skær sellerien ud i tern på 1x1 cm, og kog ternene i bouillonen i ca. 3-4 minutter, indtil de er møre. Sigt bouillonen over i en anden gryde, og lad den koge ind i 5 minutter, tilsæt herefter maizena rørt ud i lidt koldt vand, og kog i yderligere et par minutter.

Tilsæt fløde, og lad sovsen koge i yderligere 4-5 minutter, og smag så til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sukker. Kom boller og selleri tilbage i sovsen, og varm alt grundigt igennem. Drys til slut med hakket persille, og server med ris, kogte kartofler eller korn.

Ingredienser

Fars

2 skiver hvedebrød befriet for skorpe
3 dl letmælk
500 g hakket kalv og flæsk 5-7%
Friskkværnet peber
havsalt
2 æg

Sovs

1 l vand eller tynd bouillon
1 spsk salt
3 laurbærblade
1 knoldselleri
1 spsk maizena
½ dl piskefløde
Friskkværnet peber
½ citron
evt. sukker
1 bundt bredbladet persille

Find opskriften i Almanak

Find bogen her