arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

2 rødløg
3 gulerødder
1 dl koldpresset rapsolie
1 dl æbleeddike
1 dl rørsukker
1 dl vand
4 laurbærblade
1 spsk. hele sorte peberkorn
1 spsk. enebær
1 spsk. korianderfrø
2 spsk. grov sennep
10 marinerede sildefileter, af god kvalitet
1 stort bundt dild

Sådan gør du:

Pil løgene, og skær dem i både, og skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kom løg og gulerødder i en gryde sammen med resten af ingredienserne, undtagen dild og sildefileter, og kog lagen op.

Træk så gryden af varmen, og lad lagen køle godt af. Kom sildefileterne i et stort sylteglas, hæld den kolde lage over dem, og kom plukket dild med ned i glasset. Luk glasset tæt, sæt det i køleskabet, og lad bondesilden trække i minimum 3 dage, inden du spiser af dem.

Server bondesilden på rugbrød, og top med rå løg og evt. frisk dild.

TIP Bondesild kan holde sig i ca. 2-3 måneder uåbnet i køleskab, og ca. 20-25 dage, når du har åbnet for glasset.