arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 dåse borlottibønner (eller andre bønner)
1 løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
4 blade palmekål
1 spsk. citrontimianblade (eller alm. timian)
3 spsk. koldpresset olivenolie
1 tsk. piment d’espelette (eller paprika)
havsalt
friskkværnet peber
skal og saft af 1⁄2 usprøjtet citron
2 skiver surdejsbrød

Sådan gør du:

Hæld vandet fra bønnerne – men gem 1 dl. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Pluk bladene af persillestilkene, og hak stilkene fint – gem persillebladene til anretningen.
Skyl palmekålen, og hak den groft.

Pluk bladene af citrontimianen. Steg løg, hvidløg, palmekål, citrontimian og persillestilke i olie i 5 minutter.
Tilsæt bønner sammen med den gemte lage fra dåsen og piment d’espelette, og sving det rundt et par gange, så alt bliver blandet.

Lad bønnerne simre i et par minutter, og smag til med salt, peber, citronskal og citronsaft.

Pensl brødskiverne med olie, og grill eller rist dem. Anret bønnerne på brødet, og drys med grofthakkede persilleblade. Slut evt. af med et dryp citronsaft mere.

Foto: Anders Schønnemann