arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

12 stykker kalvehale (60-75 g pr. stk.)
½ dl hvedemel

1 spsk. rapsolie

havsalt og friskkværnet peber
1 løg
4 gulerødder
2 dl mørk øl
7 dl vand

5 kviste timian
3 laurbærblade

Sådan gør du:

Vend kalvehalerne i lidt mel, og brun dem derpå grundigt på en pande i lidt olie, og krydr med salt og peber. Sæt kalvehalerne på parade i en bradepande. Rens løg og gulerødder, og skær dem i grove stykker. Brun også grøntsagerne på panden, og kom dem herefter i bradepanden til kalvehalerne. Tilsæt øl, vand, timian og laurbærblade, og krydr med lidt ekstra salt og peber. Dæk så bradepanden tæt til med alufolie, og sæt den i ovnen. Braiser halerne ved 150° i 1,5-2 timer, indtil de er helt møre, og kødet slipper benene. Husk at vende halerne en gang imellem, mens de braiserer. Tag kalvehalerne ud af ovnen, og hæld bouillonen fra halerne over i en lille gryde. Kog bouillonen op, og skum den af for urenheder, og kog den ind til en passende intensitet. Smag bouillonen til med salt, peber og måske lidt æbleeddike. Kom kalvehaler og grøntsager tilbage i bouillonen, og varm dem igennem, og server hele herligheden med de kogte perlebyg med krydderurter. Giv desuden godt brød til, som du og dine medspisende kan søbe al den gode, kraftfulde kalvehalebouillon op med.