arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

25 g smør
140 g rørsukker
½ daggammelt hvedebrød
3-4 danske æbler
100 g lyse rosiner
4 æg
3 dl fløde
3 dl letmælk
1 vaniljestang
2 spsk. flormelis

Sådan gør du:

Jeg tilhører en meget brødbagende og brødspisende husstand og ligger af den grund ofte inde med daggammelt brød, der er blevet lidt tørt i kanterne. Så jeg har efterhånden et bredt repertoire af brug-brødet-til-sidste-krumme-opskrifter og denne nemme brødbudding er en af dem. Smør et ovnfast fad med smør, og drys med 2 spsk. sukker. Skær brødet i tynde skiver. Fjern kernehuset på æblerne, og skær også æblerne i tynde skiver, og læg brød og æbler skiftevis i fadet, og drys med lyse rosiner ind imellem. Pisk æg, fløde, mælk og resten af sukkeret sammen, flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og kom begge dele i æggemassen. Hæld massen hen over brødet og æblerne i fadet, drys med flormelis, og bag ved 180° i ca. 25 min., til desserten er gylden og sprød på toppen. Drys en smule flormelis over brødbuddingen ved servering, og spis den varm eller lun med lidt cremefraiche, is eller letpisket fløde til.

Claus Meyer

TIP Senere på året kan du udskifte æblerne med røde bær og lave ”summer pudding”. Hindbær, solbær, ribs og senere brombær er meget velegnede.