arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 pakke Meyers plantefars med svampe.

Løgkompot 
6-8 løg (ca. 400 g) 
2 spsk. olivenolie 
1 kvist timian 
2 spsk. æblecidereddike 

Friterede løg
2 løg 
2 spsk. hvedemel 
4 dl vindruekerneolie

Svampekompot
500 gram blandet svampe
1 løg
1 fed hvidløg
1 bundt timian
Salt
Peber
Citron
  
1 salathoved
1 salatløg
2 tomater
1 bundt timian
2 burger-boller
Karl Johan mayonnaise (Kan laves eller købes i udvalgte Irma og Super Brugsen)

Sådan gør du:

Løgkompot
Pil løgene, og hak dem groft. Steg løgene i olie på en pande ved mellem varme, under hyppig omrøring, til de er helt brunede. Kom evt. en skefuld vand på indimellem, så du undgår, at løgene brænder på. Det er vigtigt, at løgene ikke brankes i starten, men at farven kommer langsomt frem. Det er sådan sødme og umami udvikler sig. Hurtigt brankede løg er mere bitre og har ikke så rig en smag. 
Når løgene er godt brunede, så tilsæt timian og eddike, og lad løgene simre videre, til eddiken er reduceret næsten ind i løgene. 
Smag til med salt og peber.

Friterede løg:
Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og skil dem ad i ringe. Vend løgringene i mel. Varm olien op i en gryde til ca. 175°. Hvis du ikke har et termometer, så tjek med en tændstik uden svovl; det skal boble kraftigt omkring den.

Friter løgringene til de er gyldne, læg dem på køkkenrulle, og krydr med salt. Dampet palmekål Skyl kålen, og skær den i grove stykker. Damp kålen i en sigte eller bambus- damper over kogende vand under låg i et par minutter.
Vend den dampede kål med salt og nogle dråber citronsaft.

Svampekompot:
Rens svampene for jord. Del svampene og steg dem gyldne i smagsneutral olie. Tilsæt 1 hakket løg, hvidløg og timian. Smag til med salt, peber og citronskal.

Steg bøfferne gyldne på en pande
Skær tomater og løg ud i skiver.   

Lun burgerbollerne og byg din burger med løgkompot, friterede løg, svampekompot, salat, tomat, løg og mayonnaise.